Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Nakładka STEAM

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 5 • Strona 1 z 1

Nakładka STEAM

Postprzez Smuk » 1 lip 2017, o 22:24

Ostatnio mam problem... nie mogę odpalić nakładki STEAM w Armie... jest to już jakiś czas ale piszę o tym teraz, bo chciałem też zrobić zrzuty ekranu i nie działały mi na misji, chociaż w opcjach mam ustawioną i nakładkę, i robienie zrzutów pod F12, więc niewiem... ma może ktoś z was to samo?
Smuk
Avatar użytkownika

Posty: 335
Dołączył(a): 23 sty 2016, o 08:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Nakładka STEAM

Postprzez Borsuk » 1 lip 2017, o 22:31

U mnie problemem okazał się RivaTuner.

https://support.steampowered.com/kb_art ... 4&l=polish

Powodzenia!
Borsuk
Avatar użytkownika

Posty: 266
Dołączył(a): 17 lis 2016, o 22:22

Re: Nakładka STEAM

Postprzez Smuk » 1 lip 2017, o 22:33

Tzn teraz sprawdziłem w GTA 3 wszystko działa ładnie, tylko w Armie nie działa. Może to dlatego że to 64-bity...? Niewiem...
Smuk
Avatar użytkownika

Posty: 335
Dołączył(a): 23 sty 2016, o 08:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Nakładka STEAM

Postprzez Borsuk » 1 lip 2017, o 22:39

U mnie było podobnie. W Attili TW wszystko śmigało, natomiast w Armie był klops. Też początkowo zwalałem to na update do wersji 64-bit, ale wystarczyło odinstalować RivaTuner, który został zainstalowany przy okazji instalacji MSI Afterburner. Od tamtej pory nie mam najmniejszego problemu z nakładką Steam.
Ostatnio edytowano 1 lip 2017, o 22:48 przez Borsuk, łącznie edytowano 1 raz
Borsuk
Avatar użytkownika

Posty: 266
Dołączył(a): 17 lis 2016, o 22:22

Re: Nakładka STEAM

Postprzez Maties » 1 lip 2017, o 22:44

Smuk napisał(a):Tzn teraz sprawdziłem w GTA 3 wszystko działa ładnie, tylko w Armie nie działa. Może to dlatego że to 64-bity...? Niewiem...


W niektórych grach tylko nakładka nie działa, ale dlaczego to nie wiem :p

Borsuk napisał(a):U mnie problemem okazał się RivaTuner.

https://support.steampowered.com/kb_art ... 4&l=polish

Powodzenia!



Potwierdzam. U mnie to samo było. Wyłączenie RivaTuner Statistics spowodowało prawidłowe funkcjonowanie nakładki steam :D
Obrazek
Maties
Tomato-San
Avatar użytkownika
Tomato-San
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 410
Dołączył(a): 3 wrz 2013, o 14:59
Lokalizacja: Łódź


Posty: 5 • Strona 1 z 1

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

cron