Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Jaki komputer do army

Dział dotyczący gry Arma 3
Posty: 31 • Strona 2 z 41, 2, 3, 4

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Daimon » 3 lis 2015, o 20:28

Ponieważ nasza kochana platforma jakby trochę rządzi się swoimi prawami, to jeśłi chcesz złożyć dobrego kompa to nie kieruj się Armą, no chyba, że będziesz grał tylko i wyłącznie w nią.
Ja mam:
i5 4670k
msi z87-g45
gtx760 hawk
8 gb vengeance
seagate sv35.5 1TB (słabson)
750W ocz (kutwa za dużo na jedno GPU, a i na 2 będzie mały zapas)
klaw G105
obudowa thermaltake chaser a31
kupowane 2 lata temu zo około 4 koła i teraz taka Arma śmiga od 5 (tak, tak) do >60 fps na multi co jest zależne od wieeeelu czynników nie po mojej stronie (mapa, ilość jednostek, złożoność). Może (może!) raczej kierowałbym się tym jak Arma chodzi na singlu.
Koniec końców najważniejsze do Army to mieć dysk SSD i Win 8.1 i taka jest moja opinia z obserwacji na paru jednostakach PC (oczywiście przyjmując w/w zestaw)
Dodam jeszcze, że konieczny jest headset (ja nie mam i c**j mnie strzela czasem, oraz monitor, bo granie na tv 37'' to ka-tor-ga dla oczu i bani :)

Z Twojego zestawienia z trelemorele chyba mógłbyś zejść z GPU (na rzecz np. używanej), CPU nie wiem czy jest przyszłościowy (OC?) i nie słyszałem dobrych opinii o Asrocku, ale z kolei w super polecanej na tamten czas karcie 760 hawk przy powyżej 60-70 fpsach (i też nie zawsze) brzęczy jakiś dławik czy inna cewka, więc nie trzeba się tym kierować.
Pamiętam, że przy dobieraniu sprzętu sprawdzałem sobie w google "problems with [nazwa sprzętu]" - daje do myślenia :)

PS
Nie popełnij takiego błędu jak ja i nie zapomnij o !żadnym! kopmonencie (jak np. obudowa) do zestawu jeśli koniecznie musisz zmieścić się w budżecie
Daimon
Avatar użytkownika

Posty: 109
Dołączył(a): 31 sie 2015, o 17:36
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Augustus » 4 lis 2015, o 07:48

Ja mam GTX960 - wydajnosc bardzo porownywalna z 760 ale wspiera nowego directa oraz jest cichutka! (winfdorce 2)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Augustus
Podpułkownik
Avatar użytkownika
Podpułkownik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1340
Dołączył(a): 18 sie 2014, o 14:48
Lokalizacja: 54.0358, 19.0420

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Martin » 4 lis 2015, o 08:51

To GTX 970 i Procesor Intel Core i5-6500 Skylake 3,6 Ghz + 8 gb ram w takim wypadku arma na ultra w ilu fps bedzie cisnac?
Martin
Avatar użytkownika

Posty: 9
Dołączył(a): 23 cze 2015, o 11:07
Lokalizacja: Poznań

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Sarlack » 4 lis 2015, o 09:17

Nadal widzę oceniasz Armę jak zwykłą grę. Niestety nie da się tego określić. Od 5 do 60 fps na tym sprzęcie w trybie multi. W singlu może nawet stabilne 60. Arma jest dziwna i ilość fps zależy od wielu czynników, nie tylko od posiadanego sprzętu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Generał
Avatar użytkownika
Generał

Posty: 1878
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 03:06
Lokalizacja: Toruń

Re: Jaki komputer do army

Postprzez R4KET » 4 lis 2015, o 09:17

Ja mam obecnie Phenoma II 955 3,2@4,2Ghz, 4GB ramu i radeona 5850 z 1GB pamięci - gra działa jak marzenie :D - lepiej niż na moim i7
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
R4KET
Chorąży
Avatar użytkownika
Chorąży
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1212
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 07:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Martin » 4 lis 2015, o 10:03

Sarlack napisał(a):Nadal widzę oceniasz Armę jak zwykłą grę. Niestety nie da się tego określić. Od 5 do 60 fps na tym sprzęcie w trybie multi. W singlu może nawet stabilne 60. Arma jest dziwna i ilość fps zależy od wielu czynników, nie tylko od posiadanego sprzętu.


Wiem doskonale tyle że mi chodzi ile powinno wycisnąć fps na takim sprzęcie
Martin
Avatar użytkownika

Posty: 9
Dołączył(a): 23 cze 2015, o 11:07
Lokalizacja: Poznań

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Martin » 4 lis 2015, o 10:04

W takim razie wygląda na to że nie ma chyba osoby co śmiga fps 60+ ultra
Martin
Avatar użytkownika

Posty: 9
Dołączył(a): 23 cze 2015, o 11:07
Lokalizacja: Poznań

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Alduric » 4 lis 2015, o 10:32

Martin napisał(a):
Wiem doskonale tyle że mi chodzi ile powinno wycisnąć fps na takim sprzęcie



Od 25 - do 40 na Medium/High przy dobrze zoptymalizowanej misji Online.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Alduric
Szogun A3C
Avatar użytkownika
Szogun A3C
Karts DLCMarksman DLC

Posty: 4168
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 03:48

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Narabek » 4 lis 2015, o 11:40

Martin napisał(a):W takim razie wygląda na to że nie ma chyba osoby co śmiga fps 60+ ultra

Owszem jest taka możliwość ale tylko w menu, lub na singlu pływając w pław 2km od brzegu :)
Narabek
Avatar użytkownika

Posty: 60
Dołączył(a): 14 paź 2015, o 19:36
Lokalizacja: Wrocław

Poprzednia stronaNastępna strona

Posty: 31 • Strona 2 z 41, 2, 3, 4

Powrót do Arma 3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości