Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Tacview

Dział dla pilotów DCS-A3C
Posty: 53 • Strona 5 z 61, 2, 3, 4, 5, 6

Re: Tacview

Postprzez Mikron » 1 gru 2017, o 21:17

Dobre to teraz pomocy. Widzę Tacview w DCS na dole - ikonka modułu, ale brak jakichkolwiek opcji w zakładce MISC. ustawieniach - powinno tam być kilka ustawień? Rozgrywka nie generuje zapisu lotu....co skopałem?
Dodam że widzę katalog z plikami Tacview w USER\Zapisanegry\DCSOpenbeta\Mods\tech ale nie widzę nic w głównym katalogu gry (Mods) na dysku C.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Mikron
Generał brygady
Avatar użytkownika
Generał brygady
Helicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1224
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 21:55
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Tacview

Postprzez Augustus » 1 gru 2017, o 21:46

Wlasnie chciałbym zaproponowac jakieś szkolenie albo chociaz tutorial bo sam nie wiele ogarniam ;P
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Augustus
Podpułkownik
Avatar użytkownika
Podpułkownik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1331
Dołączył(a): 18 sie 2014, o 14:48
Lokalizacja: 54.0358, 19.0420

Re: Tacview

Postprzez Siemek » 2 gru 2017, o 10:24

1) DCS: Ustawienia są w zakładce SPECIAL, po przełączeniu modułu na Tacview.
2) TACVIEW ADV: Mi nagrywa ścieżki po uruchomieniu opcji "Real time telemetry", którą trzeba uruchomić dopiero jak się siedzi za sterami w samolocie.
3) TACVIEW: Pliki z nagraną ścieżką lotu, powinny być dostępne w katalogu: \Ten komputer\Dokumenty\Tacview
ObrazekObrazekObrazek
Siemek
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 78
Dołączył(a): 13 wrz 2013, o 19:54
Lokalizacja: Zamość

Re: Tacview

Postprzez Augustus » 2 gru 2017, o 12:51

Czy mozna wrzucic tracka ktorego dcs zapisal mi przed instalacja tacview?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Augustus
Podpułkownik
Avatar użytkownika
Podpułkownik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1331
Dołączył(a): 18 sie 2014, o 14:48
Lokalizacja: 54.0358, 19.0420

Re: Tacview

Postprzez Wikary » 2 gru 2017, o 13:18

Tacview zapisuje wszystko co leci w dcs. Replaye też.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wikary
Generał dywizji
Avatar użytkownika
Generał dywizji
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1347
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 23:00
Lokalizacja: KrK

Re: Tacview

Postprzez Mikron » 2 gru 2017, o 15:18

Siemek napisał(a):1) DCS: Ustawienia są w zakładce SPECIAL, po przełączeniu modułu na Tacview.
2) TACVIEW ADV: Mi nagrywa ścieżki po uruchomieniu opcji "Real time telemetry", którą trzeba uruchomić dopiero jak się siedzi za sterami w samolocie.
3) TACVIEW: Pliki z nagraną ścieżką lotu, powinny być dostępne w katalogu: \Ten komputer\Dokumenty\Tacview


Pomyliłem się - masz racje w zakładce SPECJAL. Tak wygląda moja:
Obrazek
Jakieś pomysły, zobaczcie gdzie są wasze pliki instalacyjne TACViev
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Mikron
Generał brygady
Avatar użytkownika
Generał brygady
Helicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1224
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 21:55
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Tacview

Postprzez Siemek » 2 gru 2017, o 18:47

DCS: W Module Menager masz ptaszka przy Tacview?

Wbijaj na TSa.
ObrazekObrazekObrazek
Siemek
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 78
Dołączył(a): 13 wrz 2013, o 19:54
Lokalizacja: Zamość

Re: Tacview

Postprzez Mikron » 2 gru 2017, o 19:04

fragment dcs.log

00019.072 ALERT LUACOMMON: Error: GUI Error: [string "./dxgui/bind/Window.lua"]:110: Invalid arguments!
GUI debug.traceback: stack traceback:
[C]: ?
[C]: in function 'WindowSetDraggable'
[string "./dxgui/bind/Window.lua"]:110: in function 'setFunc'
[string "./dxgui/loader/DialogLoader.lua"]:83: in function 'setWidgetParams'
[string "./dxgui/loader/DialogLoader.lua"]:233: in function 'spawnWidget'
[string "./dxgui/loader/DialogLoader.lua"]:253: in function 'spawnDialogFromFile'
[string "./MissionEditor/modules/Options\TabViewPlugins.lua"]:28: in function 'loadPluginContainer'
[string "./MissionEditor/modules/Options\TabViewPlugins.lua"]:61: in function 'onShowTab'
[string "./MissionEditor/modules/Options\TabViewPlugins.lua"]:81: in function 'onChange'
[string "./dxgui/bind/ListBox.lua"]:160: in function 'onChangeNew'
[string "./dxgui/bind/ListBox.lua"]:141: in function 'onItemMouseUp'
[string "./dxgui/bind/ListBox.lua"]:29: in function 'callback'
[string "./dxgui/bind/Widget.lua"]:330: in function <[string "./dxgui/bind/Widget.lua"]:325>


?????
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Mikron
Generał brygady
Avatar użytkownika
Generał brygady
Helicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1224
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 21:55
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Tacview

Postprzez Mikron » 2 gru 2017, o 19:26

Się okazało że TacView dla OpenBeta 1.5.8 wywala błędy i nie działa:
http://dogsofwarvu.com/forum/index.php/ ... 609.0.html

Czeka mnie reinstall....
da się jakoś przeflancować DCS z bety na normalny 1.5 bezboleśnie?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Mikron
Generał brygady
Avatar użytkownika
Generał brygady
Helicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1224
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 21:55
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Tacview

Postprzez Wodzu » 2 gru 2017, o 21:26

Mikron napisał(a):Się okazało że TacView dla OpenBeta 1.5.8 wywala błędy i nie działa:
http://dogsofwarvu.com/forum/index.php/ ... 609.0.html

Czeka mnie reinstall....
da się jakoś przeflancować DCS z bety na normalny 1.5 bezboleśnie?



Mikrą STOP! Możesz spróbować zainstalować softa o ktorym kiedyś wspominałem. Tam mozesz w nim cofnąć do normalnej wersji bez reinstalki. DCS Utility.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wodzu
Generał
Avatar użytkownika
Generał
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1347
Dołączył(a): 13 kwi 2013, o 12:52
Lokalizacja: EPGI

Poprzednia stronaNastępna strona

Posty: 53 • Strona 5 z 61, 2, 3, 4, 5, 6

Powrót do Digital Combat Simulator

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości