Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Tacview

Dział dla pilotów DCS-A3C
Posty: 53 • Strona 6 z 61, 2, 3, 4, 5, 6

Re: Tacview

Postprzez Mikron » 2 gru 2017, o 23:08

Wodzu napisał(a):
Mikron napisał(a):Się okazało że TacView dla OpenBeta 1.5.8 wywala błędy i nie działa:
http://dogsofwarvu.com/forum/index.php/ ... 609.0.html

Czeka mnie reinstall....
da się jakoś przeflancować DCS z bety na normalny 1.5 bezboleśnie?



Mikrą STOP! Możesz spróbować zainstalować softa o ktorym kiedyś wspominałem. Tam mozesz w nim cofnąć do normalnej wersji bez reinstalki. DCS Utility.


Właśnie gdzieś mi świtało że ktoś coś mówił.... poczekam jeszcze do update DCS i najwyżej wtenczas. Dzięki
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Mikron
Generał brygady
Avatar użytkownika
Generał brygady
Helicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1224
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 21:55
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Tacview

Postprzez Mikron » 16 gru 2017, o 00:55

Tacview sie wywalił w wersji 1.5.8 (beta i stable).
Ostatni post miśków z Kanady

Indeed! I have tested just DCS 1.5.8 beta and it does not work.
According to DCS World log, this is because of an error in their internal LUA scripts (somewhere in the menus) which prevents Tacview and any other external add-on to be executed.
Let’s hope this will be fixed in the final build…


UPDTE:
wszystko działa w wersji 1.7 beta TacView
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Mikron
Generał brygady
Avatar użytkownika
Generał brygady
Helicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1224
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 21:55
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Tacview

Postprzez Mikron » 17 gru 2017, o 13:51

Przerzucam tutaj post Wikarego z wątku DCS.

Konfiguracja serwera PvE pod Tacview

  1. Żeby umożliwić innym odtwarzanie pełnego nagrania z gry ustawiamy w opcjach z menu głównego, w Special->Tacview->Playback Delay - None (real-time). Bez tego, żeby mieć pełne nagranie trzeba zostać na serwerze (defaultowo) 10 min po zakończeniu gry. Host zawsze ma pełne nagranie, także można go poprosić o plik .acmi.
    W grach PvP raczej powinno się to zostawić włączone.Obrazek
  2. Podczas tworzenia serwera,
    w opcjach zaawansowanych zaznaczmy: Allow object export i Allow sensor export (to drugie być może niekonieczne).
    Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Mikron
Generał brygady
Avatar użytkownika
Generał brygady
Helicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1224
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 21:55
Lokalizacja: Gdańsk

Poprzednia strona

Posty: 53 • Strona 6 z 61, 2, 3, 4, 5, 6

Powrót do Digital Combat Simulator

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość