Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

DCS Problem

Dział dla pilotów DCS-A3C
Posty: 5 • Strona 1 z 1

DCS Problem

Postprzez Bohun » 22 mar 2020, o 21:03

Czolem, mam pytanie. Znajomy ma problem z DCSem od grudnia. Mianowicie wyrzuca mu bez zadnej regularnosci komunikat. Input device TrackIR unplugged a nastepnie po 1, 2 sekundach Input device TrackIR plugged. Znajomy lata na oculusie nie TrackIRze. W angielski nie umie wiec sam nie poszuka, a rozwiazania z forum dcsa nie pomagaja.

Ponoc problem znany dosyc.

Jednak moze znacie problem i macie jakies rozwiazanie.
Z gory dzieki.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Bohun
Porucznik
Avatar użytkownika
Porucznik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1488
Dołączył(a): 17 maja 2016, o 19:58
Lokalizacja: Chișinău

Re: DCS Problem

Postprzez Mikron » 23 mar 2020, o 10:25

Niestety nie w temacie. Może Wikary pomoże :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Mikron
Generał brygady
Avatar użytkownika
Generał brygady
Helicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1224
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 21:55
Lokalizacja: Gdańsk

Re: DCS Problem

Postprzez Augustus » 23 mar 2020, o 20:09

Miałem podobny problem, chodziło o to, ze mój HUB USB nie wyrabiał ilości urządzeń i porostu się rozłączał co chwile. Jeśli podłącza w ten sposób niech spróbuje bezpośrednio, lub do innego portu.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Augustus
Podpułkownik
Avatar użytkownika
Podpułkownik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1331
Dołączył(a): 18 sie 2014, o 14:48
Lokalizacja: 54.0358, 19.0420

Re: DCS Problem

Postprzez Wikary » 23 mar 2020, o 21:10

To brzmi jak zasilanie. Może też coś z hotplugiem być nie tak. To do innego problemu ale kto wie:
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=251377

Jeszcze na szybko takie dwa inne rozwiązania:
  1. Switching off the SSDP service in Windows fixed the problem!
  2. https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardware/windows-10device-manager-keeps-refreshing/85be52ef-414f-4a3e-8a62-d30ee74d6575?page=2&rtAction=1572116207711&auth=1
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wikary
Generał dywizji
Avatar użytkownika
Generał dywizji
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1347
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 23:00
Lokalizacja: KrK

Re: DCS Problem

Postprzez Bohun » 23 mar 2020, o 22:41

Z SSDP próbowałem.
Wgl czytałem, że to wina stricte DCSa.

Dzięki za pomoc, zobaczę czy będzie działać.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Bohun
Porucznik
Avatar użytkownika
Porucznik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1488
Dołączył(a): 17 maja 2016, o 19:58
Lokalizacja: Chișinău


Posty: 5 • Strona 1 z 1

Powrót do Digital Combat Simulator

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron