Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

radio drobny problem

Masz pytanie do nas? Pytanie w sprawie społeczności? Pisz tutaj.
Posty: 4 • Strona 1 z 1

radio drobny problem

Postprzez Kirlen » 10 maja 2015, o 12:25

Witajcie posiadam drobny problem z radiem i nie do końca wiem jak sobie z nim poradzić...

(1)Do niedawna nie występował on, ale w momencie jak zmieniły się skrzynki z radiami parę dni temu zaczęło mnie to męczyć. Mianowicie w przypadku gdy mówię na radiu krótkim (152) to następny komunikat który powiem na radiu długim nie jest słyszany przez nikogo, dopiero gdy powiem jeszcze jeden komunikat na długim wszystko jest ok.

Zrobiłem reinstalacje gry i modów, nie pomogło. Potem systemu gry i modów... efekt ten sam.

(2)Dodatkowo gdy poprosiłem kilka osób do testowania radia spostrzegłem coś podobnego co nie miało wcześniej miejsca, w przypadku gdy ktoś powie komunikat na krótkim, a następnie na długim bez przerwy większej jak 2s, to komunikat podobnie nie jest słyszany z tym że to występuje już u wszystkich z którymi testowałem radio.

Niech nikt nie myli przypadku 1 i 2, choć wyglądają niemal identycznie, to JA (1) niezależnie od tego jak długa jest przerwa czasowa między komunikatem na krótkim i długim radiu efekt zawsze nie jest słyszany, u innych tylko i wyłącznie gdy jest ona krótsza jak 2s.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Kirlen
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 375
Dołączył(a): 13 wrz 2014, o 01:23

Re: radio drobny problem

Postprzez Alduric » 10 maja 2015, o 12:44

To jest arma, to są mody. TFAR używa bibliotek zewnętrznych, może coś się gryzie z twoim cpu, ciągle coś patchują w tej armie, autorzy modyfikacji nie nadążają z poprawkami, mają za mało danych od devów gry i są problemy...Wiem bo sam teraz mam taki problem i jestem w dupie.

Jedyna odpowiedź to po prostu ARMA. Zgłoś to autorowi moda, innej drogi wyjścia nie widzę.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Alduric
Szogun A3C
Avatar użytkownika
Szogun A3C
Karts DLCMarksman DLC

Posty: 4171
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 03:48

Re: radio drobny problem

Postprzez Kirlen » 10 maja 2015, o 12:51

no nic, dzięki za odpowiedź
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Kirlen
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 375
Dołączył(a): 13 wrz 2014, o 01:23

Re: radio drobny problem

Postprzez kikson » 10 maja 2015, o 17:43

Albo klikasz dwa, trzy razy by mieć pewność, że się przełączyłeś - albo czekasz te 2-3 sekundy by zniknęła informacja w prawym dolnym rogu odnośnie danego radia. To męczy, gdy chcesz sprawnie i dynamicznie nadawać na radiach i chcesz skakać między nimi najszybciej, no ale cóż.

To występuję od dłuższego czasu, da się z tym żyć.
kikson
Avatar użytkownika

Posty: 135
Dołączył(a): 25 wrz 2014, o 19:29


Posty: 4 • Strona 1 z 1

Powrót do Pytania i odpowiedzi

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron