Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Czy pójdzie mi Arma 3?

Masz pytanie do nas? Pytanie w sprawie społeczności? Pisz tutaj.
Posty: 14 • Strona 1 z 21, 2

Czy pójdzie mi Arma 3?

Postprzez Kris12335 » 30 wrz 2014, o 17:39

Witam mam pytanie czy poszła by mi gra Arma 3 i na jakich ustawieniach graficznych? Mój sprzęt to:
2x Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU 3.00 GHz
Ram 4 GB
Windows 8 64 bit
Karta graficzna: ASUS GeForce® GTX 650 Ti Boost 2 GB

Wiem że procesor jest słaby ale zamierzam w najbliższym czasie kupić inny.
Kris12335
Avatar użytkownika

Posty: 6
Dołączył(a): 30 wrz 2014, o 17:31

Re: Czy pójdzie mi Arma 3?

Postprzez KM# » 30 wrz 2014, o 17:43

http://store.steampowered.com/app/107410/?l=polish napisał(a):Wymagania systemowe
MINIMUM:
OS: Windows Vista SP2 or Windows 7 SP1
Processor: Intel Dual-Core 2.4 GHz or AMD Dual-Core Athlon 2.5 GHz
Memory: 2 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce 8800GT or AMD Radeon HD 3830 or Intel HD Graphics 4000 with 512 MB VRAM
DirectX®: 10
Hard Drive: 15 GB free space
Sound: DirectX®-compatible

Na minimalnych pójdzie, aczkolwiek nie będziesz czerpał z takiej gry przyjemności.
KM#
Avatar użytkownika

Posty: 509
Dołączył(a): 7 lis 2013, o 20:34
Lokalizacja: Arstotzka, East Grestin

Re: Czy pójdzie mi Arma 3?

Postprzez Kris12335 » 30 wrz 2014, o 17:56

Ok dzięki za odpowiedz
Kris12335
Avatar użytkownika

Posty: 6
Dołączył(a): 30 wrz 2014, o 17:31

Re: Czy pójdzie mi Arma 3?

Postprzez Kris12335 » 30 wrz 2014, o 18:09

A jaki bym musiał kupić procesor i ile ram żeby mi gra chodziła na wysokich ustawieniach?
Kris12335
Avatar użytkownika

Posty: 6
Dołączył(a): 30 wrz 2014, o 17:31

Re: Czy pójdzie mi Arma 3?

Postprzez Plut3k » 30 wrz 2014, o 18:25

Podkręć procesor i będzie lepiej. Jaki dokładnie masz model?
Plut3k
Avatar użytkownika

Posty: 75
Dołączył(a): 16 sie 2014, o 13:08
Lokalizacja: Wałbrzych

Re: Czy pójdzie mi Arma 3?

Postprzez Kris12335 » 30 wrz 2014, o 21:12

E8400
Kris12335
Avatar użytkownika

Posty: 6
Dołączył(a): 30 wrz 2014, o 17:31

Re: Czy pójdzie mi Arma 3?

Postprzez Staffo » 30 wrz 2014, o 21:30

Kręć proca bo to model podatny na takie zabawy o ile oczywiście masz dobry zasilacz, ja na nim wykręconym na 3,5GHz, Radeonie HD 5770 i 6GB ramu mogłem grać. Rewelacji się nie spodziewaj, ale płynna rozgrywkę na niskich detalach grafiki i widoczności jesteś w stanie osiągnąć.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Staffo
Major
Avatar użytkownika
Major
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1448
Dołączył(a): 2 mar 2014, o 20:50
Lokalizacja: Lublin

Re: Czy pójdzie mi Arma 3?

Postprzez Plut3k » 30 wrz 2014, o 21:44

Przecież to jest procesor stworzony do podkręcania, ja miałem stabilne 4.2GHz. Na 3.5 spokojnie go podkręcisz bez zmiany napięcia, jeśli nie znasz za bardzo tematu.
Plut3k
Avatar użytkownika

Posty: 75
Dołączył(a): 16 sie 2014, o 13:08
Lokalizacja: Wałbrzych

Re: Czy pójdzie mi Arma 3?

Postprzez Kris12335 » 30 wrz 2014, o 22:06

Ok dzięki za pomoc :)
Kris12335
Avatar użytkownika

Posty: 6
Dołączył(a): 30 wrz 2014, o 17:31

Re: Czy pójdzie mi Arma 3?

Postprzez Cyngiel » 1 paź 2014, o 00:52

KM# napisał(a):Na minimalnych pójdzie, aczkolwiek nie będziesz czerpał z takiej gry przyjemności.

W jego wypadku detale graficzne nie będą miały wielkiego wpływu bo kartę graficzną ma całkiem niezłą.
Jednak są pewne ustawienia które należy wtedy ustawić na low, między innymi niebo, trawa, teren etc.


@Kris12335 Musisz poszukać sobie w Google ustawień dla słabych CPU, sporo tego jest.
Generalnie możesz spodziewać się ok 15-20 fps w najlepszym wypadku.
Ustawienia tekstur, blura, cieni, AA, Filtrowanie, możesz sobie ustawić na maks.
Niebo, trawa, teren, odległość rysowania, itp na low.
Co do kupna sprzętu, minimum intel i5, najlepiej i7 (i3 też dało by radę ale radził bym kupowanie z myślą o przyszłości)
RAM, jeśli chcesz oszczędnie, bierz HyperX od Kingstona 4 giga ddr3 1600mhz, a potem kupisz drugą kość.
Jeśli hajs nie gra roli, bierz 2x4 giga, wystarczy ci spokojnie.
PS. ŻADNYCH AMD! te procki nadają się do grania w pasjansa, nie w Arme :D


@Plut3k Pytanie jaką ma płytę gł. i zasilacz, jeśli płyta nie jest dostosowana do OC (np wielofazowa, dobrze chłodzona sekcja zasilania) a zasilacz nie trzyma dobrze napięć, to w najlepszym wypadku będzie mu BSOD wywalać, a w najgorszym uwali sobie MOBO
Cyngiel
Avatar użytkownika
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 212
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 17:57

Następna strona

Posty: 14 • Strona 1 z 21, 2

Powrót do Pytania i odpowiedzi

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości