Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Procek, płyta głowna, ram

Masz pytanie do nas? Pytanie w sprawie społeczności? Pisz tutaj.
Posty: 8 • Strona 1 z 1

Procek, płyta głowna, ram

Postprzez Wasyl » 14 lis 2020, o 14:21

Ostatnie nabytki Małpy i Radrixa skłoniły mnie do kupna lepszego procka. Zależy mi na procku który poprawi mi wydajność głównie w Armie. Skłaniam sie ku procesorom i5(ten co ma Małpa) ewentualnie coś z rodziny i7. Mógłby mi ktoś doradzić co pod arme byłoby spoko? Jezeli chodzi o koszty, to jestem w stanie rozwazyc kazdy procesor z i5 lub i7. Do tego płyta głowna na pewno bo moja coffe lake z tego co pamietam to tych lepszych procków nie obsluguje.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wasyl
Podporucznik
Avatar użytkownika
Podporucznik

Posty: 519
Dołączył(a): 16 gru 2018, o 17:50

Re: Procek, płyta głowna, ram

Postprzez Radrix » 14 lis 2020, o 14:27

Inb4 Jonny i Modzyn będą gadać o AMD.
Wejdź sobie na morele w konfigurator PC, dobierz i7 10700k i pod socket dobierz płytę zgodnie z budżetem i będzie git.

Ewentualnie ten co ma Małpa tez spoko.
Przy zmianie procka nie wiem czy też nie dojdzie ci chłodzenie.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Radrix
Podpułkownik
Avatar użytkownika
Podpułkownik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 2282
Dołączył(a): 15 gru 2014, o 12:53
Lokalizacja: Stargard

Re: Procek, płyta głowna, ram

Postprzez Jonny » 14 lis 2020, o 14:28

Amd lepsiejszy change my mind
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Jonny
Sierżant Sztabowy
Avatar użytkownika
Sierżant Sztabowy

Posty: 335
Dołączył(a): 10 sty 2016, o 17:36
Lokalizacja: 80.151741, 32.122988

Re: Procek, płyta głowna, ram

Postprzez Małpa » 14 lis 2020, o 14:28

+1 do radrixa, -100 do jonnego.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Małpa
St Sierżant
Avatar użytkownika
St Sierżant

Posty: 404
Dołączył(a): 6 mar 2017, o 08:35
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski

Re: Procek, płyta głowna, ram

Postprzez Sarlack » 14 lis 2020, o 14:32

chlodzenie zawsze moze uzyc stockowe o ile nie zamierza krecic tego procka i nie przeszkadza mu ze bedzie glosniejszy o 5db ;p
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Generał
Avatar użytkownika
Generał

Posty: 1887
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 03:06
Lokalizacja: Toruń

Re: Procek, płyta głowna, ram

Postprzez Wasyl » 14 lis 2020, o 14:40

Nie zamierzam kręcić. To nie moja bajka. Chce miec procek który jak najwicej da mi w Armie.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wasyl
Podporucznik
Avatar użytkownika
Podporucznik

Posty: 519
Dołączył(a): 16 gru 2018, o 17:50

Re: Procek, płyta głowna, ram

Postprzez Alduric » 14 lis 2020, o 17:08

Biedaku robaku nie stać Cię
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Alduric
Szogun A3C
Avatar użytkownika
Szogun A3C
Karts DLCMarksman DLC

Posty: 4228
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 03:48

Re: Procek, płyta głowna, ram

Postprzez Wasyl » 14 lis 2020, o 17:14

Od Ciebie pozyczę xd A tak na poważnie dziękuję za pomoc wszystkim. Modzyn mi doradził i już postanowione. Zamykam
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wasyl
Podporucznik
Avatar użytkownika
Podporucznik

Posty: 519
Dołączył(a): 16 gru 2018, o 17:50


Posty: 8 • Strona 1 z 1

Powrót do Pytania i odpowiedzi

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość