Komputer

Dział dotyczący gry Arma 3
Posty: 36 • Strona 4 z 41, 2, 3, 4

Re: Komputer

Postprzez Smuk » 25 gru 2016, o 07:45

swoją drogą to też jakaś pociecha.... ja mam zasilacz 550W i obawiałem się że może nie starczyć gdybym kupił nową karte graf. :D
Ale z tego co widze to będzie spoko.
Smuk
Avatar użytkownika

Posty: 302
Dołączył(a): 23 sty 2016, o 08:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Komputer

Postprzez kioto2 » 25 gru 2016, o 22:53

Panowie, czy dla tego zestawu zasilacz nie jest zbyt słaby? A jeśli tak to co proponujecie?

intel core i5-6402P 3,4 GHz , 6MB
płyta asrock h110m-hdv
ddr4 8GB
Hdd WD Blue 1 TB
gigabyte GeForce GTX1060
zasilacz corsair 450W
ObrazekObrazekObrazekObrazek
kioto2
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 210
Dołączył(a): 7 cze 2015, o 15:18
Lokalizacja: Legnica

Re: Komputer

Postprzez Kertus » 25 gru 2016, o 23:27

Moim zdaniem do tego zestawu zasilacz jest wystarczający.
Czyli wybrałeś taki zestaw :) Ta grafika w wersji 6GB?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Kertus
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy

Posty: 141
Dołączył(a): 28 wrz 2015, o 21:58
Lokalizacja: Prawie Bieszczady

Re: Komputer

Postprzez Maties » 26 gru 2016, o 03:42

Wystarczy na luzie :) Jednak i tak wolałbym na twoim miejscu dopłacić te kilka dyszek do BeQuiet z moich zestawów co dla kolegi zaproponowałem

EDIT: Co do procka to lepiej jednak wybrać i5-6500 http://www.x-kom.pl/p/250233-procesory- ... b-box.html ze względu na relatywnie wyższe bazowe taktowanie, bo w tym twoim to jest tylko 2,8GHz a w tym 3,2GHZ a to Ci może zrobić różnicę. W cenie jest to 50-100 zł więcej w zależności od sklepu.
Obrazek
Maties
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 359
Dołączył(a): 3 wrz 2013, o 14:59
Lokalizacja: Łódź

Re: Komputer

Postprzez kioto2 » 26 gru 2016, o 14:10

Kertus napisał(a):Moim zdaniem do tego zestawu zasilacz jest wystarczający.
Czyli wybrałeś taki zestaw :) Ta grafika w wersji 6GB?


Tak, taki zestaw wybrał syn, tyle, że musiał sprzęt reklamować bo były problemy z grafiką i karta została wymieniona na inny egzemplarz. Zaczęliśmy się w międzyczasie zastanawiać czy przypadkiem problemem nie będzie też zbyt słaby zasilacz. Ale utwierdziliście nas w przekonaniu, że moc zasilacza jest odpowiednia. Dzięki.

PS. Tak karta ma 6GB
ObrazekObrazekObrazekObrazek
kioto2
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 210
Dołączył(a): 7 cze 2015, o 15:18
Lokalizacja: Legnica

Re: Komputer

Postprzez Kertus » 26 gru 2016, o 22:09

Ten zestaw jest kompatybilny. Mam podobny sprzęt i mi wszystko śmiga, więc ten egzemplarz grafiki musiał być niepoprawny.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Kertus
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy

Posty: 141
Dołączył(a): 28 wrz 2015, o 21:58
Lokalizacja: Prawie Bieszczady

Poprzednia strona

Posty: 36 • Strona 4 z 41, 2, 3, 4

Powrót do Arma 3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości