Jaki komputer do army

Dział dotyczący gry Arma 3
Posty: 31 • Strona 1 z 41, 2, 3, 4

Jaki komputer do army

Postprzez Martin » 3 lis 2015, o 15:33

Witam.
Tak jak w temacie jaki najlepiej złożyć komputer do Army 3 żeby chodziło to w dość komfortowy stanie i dosyć wysokich ustawieniach.

Budżet 3,500 zł
Prosił bym o mniej więcej informacje na jakich ustawieniach graficznych oraz w ilu fps by chodziła arma na komputerze o takim budżecie.
Martin
Avatar użytkownika

Posty: 9
Dołączył(a): 23 cze 2015, o 11:07
Lokalizacja: Poznań

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Narabek » 3 lis 2015, o 16:19

Składasz od podstaw ? czy dysponujesz np. obudowa, zasilaczem, cdrom, dysk? No i czy w cenę wliczamy monitor ?
Narabek
Avatar użytkownika

Posty: 60
Dołączył(a): 14 paź 2015, o 19:36
Lokalizacja: Wrocław

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Martin » 3 lis 2015, o 16:21

Co jedynie to monitor resztę od podstaw.
Martin
Avatar użytkownika

Posty: 9
Dołączył(a): 23 cze 2015, o 11:07
Lokalizacja: Poznań

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Narabek » 3 lis 2015, o 16:51

Nie w 100% pod ARME (ale będzie śmigać bez problemu), a pod gry wymagające graficzne

Intel Core i5-4690K BOX
MSI Z97-G43
Gigabyte R9 390 Gaming G1
2x 4GB G.Skill 2400 MHz CL11
Seagate Barracuda 1TB
SanDisk SSD Plus 120 GB
XFX Pro Series TS 550W
SilentiumPC Fera 2
Samsung SH-224FB
3800 bez obudowy
Narabek
Avatar użytkownika

Posty: 60
Dołączył(a): 14 paź 2015, o 19:36
Lokalizacja: Wrocław

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Rogacz » 3 lis 2015, o 16:56

Proszę bez HDD;
http://www.morele.net/inventory/info/RB0j9b/
UWAGA! Bardzo istotne jest to aby Arma3 byłą zainstalowana na SSD!
Na Maksymalnych gwarantowane* 60 fps

Natomiast na moim sprzęcie (wszystko to samo, poza SSD i procesor I5-2400) - na początku misji 40~50 fps na maksymalnych.
Dziękuję za uwagę

* - arma jest pojebana

EDIT: A tutaj teoretycznie jeszcze mocniejszy sprzęt, a i tańszy, lecz pod AMD (3300 zł SSD+HDD)
http://www.morele.net/inventory/info/WUbOVf/
Ostatnio edytowano 3 lis 2015, o 17:37 przez Rogacz, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek
Rogacz
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 317
Dołączył(a): 8 sty 2015, o 20:05
Lokalizacja: Otwock

Re: Jaki komputer do army

Postprzez cegli11 » 3 lis 2015, o 17:03

Rogacz, czemu polecasz mu kartę z piszczącymi cewkami? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
cegli11
Major
Avatar użytkownika
Major

Posty: 556
Dołączył(a): 2 lis 2013, o 19:10

Re: Jaki komputer do army

Postprzez pr0fik » 3 lis 2015, o 17:04

Rogacz napisał(a):Na Maksymalnych gwarantowane* 60 fps


Gwarantuje Ci że nie.
pr0fik
Szeregowy
Avatar użytkownika
Szeregowy

Posty: 1470
Dołączył(a): 16 mar 2014, o 15:21

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Rogacz » 3 lis 2015, o 17:08

pr0fik napisał(a):
Rogacz napisał(a):Na Maksymalnych gwarantowane* 60 fps


Gwarantuje Ci że nie.


Czytanie ze zrozumieniem, plus fragment wyjęty z kontekstu całości wypowiedzi. ;)
ObrazekObrazekObrazek
Rogacz
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 317
Dołączył(a): 8 sty 2015, o 20:05
Lokalizacja: Otwock

Re: Jaki komputer do army

Postprzez pr0fik » 3 lis 2015, o 17:14

Umiem czytać, tylko nie rozumiem po co piszesz ze zagra na max w 60fps? skoro to Arma i na multi nie ma szans na tyle? Nie każdy wie jaka jest *Arma.
pr0fik
Szeregowy
Avatar użytkownika
Szeregowy

Posty: 1470
Dołączył(a): 16 mar 2014, o 15:21

Re: Jaki komputer do army

Postprzez Valdek » 3 lis 2015, o 17:52

Zawsze możesz kupić coś używanego - zaoszczędzisz trochę, a można trafić perełki. Możne też trafić...nieco gorzej, no ale kto nie ryzykuje, ten nie zyskuje.
Valdek
Avatar użytkownika

Posty: 3
Dołączył(a): 8 paź 2015, o 08:31

Następna strona

Posty: 31 • Strona 1 z 41, 2, 3, 4

Powrót do Arma 3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości