ArmA 3 single

Dział dotyczący gry Arma 3
Posty: 10 • Strona 1 z 1

ArmA 3 single

Postprzez slawku2 » 19 cze 2014, o 12:41

Jeżeli jest gdzieś podobny temat to przepraszam i proszę ten usunąć.
Chciałem zapytać o kilka spraw związanych z grą dla pojedynczego gracza (choć dotyczy to również multi).
1. Jak włączyć drona po rozstawieniu go na ziemi. Porada jest taka aby rolką myszki go wybrać ale na rolce pojawia mi się tylko opcja zmiany broni.
2. Jak przełączyć rodzaj wizji w dronie?
3. Czy sprzęt który mam w menu muszę jeszcze jakoś dodatkowo wyjąć z plecaka?
4. Czy grając w multi po podłączeniu mikrofonu muszę jeszcze zainstalować coś aby inni gracze mnie słyszeli czy użyć radia tz. nacisnąć jakiś klawisz?
5. Czy fpsy w singlu zmieniają sie zależnie od misji czy są w miarę stałe mam pro-intel-core-i5-4670-8gb-1tb-gtx660-2gb-usb3-0-i4300962004.html i w polowej bazie na początku gry pokazuje mi 30 fpsów z wszystkim na ultra.
slawku2
Avatar użytkownika

Posty: 16
Dołączył(a): 4 cze 2014, o 18:16

Re: ArmA 3 single

Postprzez ULTRAS » 19 cze 2014, o 12:50

1. Tutaj masz wszystko pokazane http://youtu.be/ZEgnz1vGT1U?t=9m
2. klawisz N (termowizja itp.) "+" "-" przybliżenie oddalenie enter 3 osoba
3. nie wiem o co chodzi
4. arma ma wbudowany komunikator domyślnie obsługujesz go caps lockiem klawiszami "," "." zmieniasz jego zasięg, my korzystamy z systemu ACRE zew. mod który wprowadza radia, który współpracuje z ts
5. jeśli odczuwasz spadki fps zmniejsz ustawienia
ULTRAS
Avatar użytkownika

Posty: 315
Dołączył(a): 17 wrz 2013, o 16:12
Lokalizacja: Kraków

Re: ArmA 3 single

Postprzez ChiggyXX » 19 cze 2014, o 16:35

Ad 3. Zależy co masz w tym plecaku jeśli jest to np GPS to jeszcze musisz włożyć go do odpowiedniego slota w inwentory.
To samo tyczy się chyba latarki, tłumików do broni, celowniki itd.

Natomiast magazynki , granaty, pociski do wyrzutni mogą być w plecaku cały czas, nie trzeba ich przepakować do kamizelki.
Chyba o to ci chodziło ?
ChiggyXX
Avatar użytkownika

Posty: 589
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 18:38

Re: ArmA 3 single

Postprzez slawku2 » 19 cze 2014, o 18:41

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi.
slawku2
Avatar użytkownika

Posty: 16
Dołączył(a): 4 cze 2014, o 18:16

Re: ArmA 3 single

Postprzez slawku2 » 25 cze 2014, o 19:35

Czy ktoś sobie przypomina w której misji singla Arma najbardziej obciąża komputer?
slawku2
Avatar użytkownika

Posty: 16
Dołączył(a): 4 cze 2014, o 18:16

Re: ArmA 3 single

Postprzez Kamus » 25 cze 2014, o 23:43

Z mojego doświadczenia wiem, że różnica w FPS-ach wynosi +\- 1, więc praktyczne nic.
Kamus
Avatar użytkownika

Posty: 299
Dołączył(a): 2 sty 2014, o 14:14
Lokalizacja: Warszawa

Re: ArmA 3 single

Postprzez slawku2 » 26 cze 2014, o 11:11

Czy jest gdzieś temat w którym umawiają sie na misję osoby które nie są członkami tej społeczności (jak np. ja). Chętnie zagram jakąś fajną misję ale nie nadaję się aby wstąpić w wasze szeregi.Szukam miejsca gdzie grają ludzie na bardzo podobnych zasadach jak tu ale nieco mniej restrykcyjnie. Z góry przepraszam że nie na temat ale nie chcę zakładać nowego wątku bo może taki już jest a ja go nie znalazłem.
slawku2
Avatar użytkownika

Posty: 16
Dołączył(a): 4 cze 2014, o 18:16

Re: ArmA 3 single

Postprzez Felu » 26 cze 2014, o 11:45

Nie ma takiego tematu, i raczej nikogo takiego u nas nie znajdziesz.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Felu
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 158
Dołączył(a): 13 wrz 2013, o 15:35
Lokalizacja: Starachowice

Re: ArmA 3 single

Postprzez slawku2 » 8 lip 2014, o 20:19

Kiedy zagrałem pierwszy raz w coopa kolega Krzychu (pozdrawiam i dzięki za wyrozumiałość i cierpliwość) doradził aby wyłączyć trawę bo i tak wróg mnie przez nią widzi. Czy w singlu jest podobnie?
slawku2
Avatar użytkownika

Posty: 16
Dołączył(a): 4 cze 2014, o 18:16

Re: ArmA 3 single

Postprzez Cyngiel » 8 lip 2014, o 21:21

misje Singlowe są budowane w identyczny sposób jak te na multi, różnica polega ja dialogach i ogólnej fabule.
AI singlowe z mojego doświadczenia jest identyczne jak to na multi. dodatkowo poziom AI na multi może być modyfikowany przez autora misji/serwer (np ilość HP jednostki, stan amunicji itd)
Co do trawy, zwiększa ona ilość klatek, zwłaszcza jeśli nie masz intela i7, i to raczej własnie Te kryterium jest najistotniejsze przy podjęciu decyzji wyłączyć czy nie.
Wyłączenie trawy poza skokiem liczby FPS daje ci pewne "fory" chociaż zwykle AI-ki i tak stoją, a kładą się jedynie kiedy zostaną zaalarmowane obecnością wroga.
A na takim dystansie raczej trawa nie będzie ci ich przesłaniać, chyba że strzelasz się na polu rzepaku ;)
Cyngiel
Avatar użytkownika
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 212
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 17:57


Posty: 10 • Strona 1 z 1

Powrót do Arma 3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości