Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Okropne Ścinki [Mimo dobrego sprzętu]

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 7 • Strona 1 z 1

Okropne Ścinki [Mimo dobrego sprzętu]

Postprzez Sithar » 12 lis 2017, o 20:48

Witam! Otóż dzis zakupiłem Arme 3. Nie stety juz na starcie dostałem nie miłą niespodzianke. Gra niemiłosiernie scina. Mam 60 fps ale co 5 sekund gra sie zacina na około 2 i tak w kółko. Nawet na najsłabszej grafice się tak dzieje. Próbowałem w launcherze zwiekszac ilosc ramu, ale nic z tego... A sprzęt jest raczej ok: GTX 1060, 16gb ram, i5-6400 takze mam nadzieje na pomoc :oops:
Sithar
Avatar użytkownika

Posty: 6
Dołączył(a): 12 lis 2017, o 20:44

Re: Okropne Ścinki [Mimo dobrego sprzętu]

Postprzez Yardowy » 12 lis 2017, o 20:49

Doświadczasz stutteringu? (sprawdź w yt filmiki z dopiskiem arma3) jeśli tak to może być wina dysku. Miałem dokładnie to samo na HDD, gdy przerzuciłem się na SSD zero problemów.
Yardowy
Avatar użytkownika

Posty: 75
Dołączył(a): 30 cze 2017, o 21:08
Lokalizacja: Wielkopolskie

Re: Okropne Ścinki [Mimo dobrego sprzętu]

Postprzez Sithar » 12 lis 2017, o 20:52

Tak, własnie cos takiego. Spróbuje przeinstalować :p
Sithar
Avatar użytkownika

Posty: 6
Dołączył(a): 12 lis 2017, o 20:44

Re: Okropne Ścinki [Mimo dobrego sprzętu]

Postprzez Yardowy » 12 lis 2017, o 20:54

Sithar napisał(a):Tak, własnie cos takiego. Spróbuje przeinstalować :p


Hello,

please try clean reinstallation of Arma 3:

1. Uninstall the game.
2. Download and install CCleaner (https://www.piriform.com/ccleaner) and
scan/fix your registry.
3. Make a backup of Arma 3 folder in Documents.
4. Delete both Arma 3 folders in Documents and Steam:

\Users\*YOUR USERNAME*\Documents\Arma 3

\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Arma 3

5. Reboot your PC.
6. Run Steam as Admin, download the game.
7. Try to run Arma 3 (without mods).

This should fix your issue.

Best regards,

Dominik Flandera
Bohemia Interactive


Swego czasu pisałem z tym do supportu, to co mi odpisali - troszkę pomogło, liczę że tobie też pomoże.
Yardowy
Avatar użytkownika

Posty: 75
Dołączył(a): 30 cze 2017, o 21:08
Lokalizacja: Wielkopolskie

Re: Okropne Ścinki [Mimo dobrego sprzętu]

Postprzez Siemek » 12 lis 2017, o 21:30

Mam podobnie. Obstawiam, że masz grę zainstalowaną na HDD.
Wyłączenie programów działających w tle, takich jak przeglądarka lub inne, które korzystają z twardego, powinno przynieść wyraźną poprawę.
ObrazekObrazekObrazek
Siemek
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 78
Dołączył(a): 13 wrz 2013, o 19:54
Lokalizacja: Zamość

Re: Okropne Ścinki [Mimo dobrego sprzętu]

Postprzez Sithar » 12 lis 2017, o 21:36

Ok! Temat do zamknięcia wystarczyło przeinstalowac na SSD. Dziekuje wszystkim za pomoc.
Sithar
Avatar użytkownika

Posty: 6
Dołączył(a): 12 lis 2017, o 20:44

Re: Okropne Ścinki [Mimo dobrego sprzętu]

Postprzez Sarlack » 12 lis 2017, o 21:42

Radziłbym sprawdzić HDD czy nie umiera czasami. Pomijam już sam fakt Army, ale lepiej wiedzieć wcześniej, że twoje dane są zagrożone. Skoro problem rozwiązany temat zamykam.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Generał
Avatar użytkownika
Generał

Posty: 1878
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 03:06
Lokalizacja: Toruń


Posty: 7 • Strona 1 z 1

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości