Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Czy da się wyłączyć/ograniczyć mgłe? ARMA3 Jak tu grać?!

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 4 • Strona 1 z 1

Czy da się wyłączyć/ograniczyć mgłe? ARMA3 Jak tu grać?!

Postprzez Asargul » 24 lip 2017, o 22:00

Dzień dobry,

Pisze do was z pewnym zapytaniem.
Otóż jak pewnie wielu z was, uwielbiam sobie snajpić w Armie, jednak szybko zauważyłem pewien problem.
Mając lunetę 5-11x maksymalna odległość na jaką mogę coś zobaczyć, jest to odległość w granicy 800-900 metrów, po których, nie da zobaczyć się dosłownie nic. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, że dostaje "buły" z 1,000 m+, co jest nie możliwe, a o zabójstwach od kalibru ciężkiego nawet nie wspomnę 2,000 - 3,000m +.
Jakim cudem jest to możliwe, kiedy jak już wspomniałem nie widzę już nic, na odległości 900m +.
Chciałbym dodać że zazwyczaj gram w trybie KOTH, jak również na detalach WYSOKIE - ULTRA.

Bardzo was proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu za co z góry dziękuje.


Pozdrawiam serdecznie,
Asargul
Asargul
Avatar użytkownika

Posty: 5
Dołączył(a): 14 maja 2017, o 09:35

Re: Czy da się wyłączyć/ograniczyć mgłe? ARMA3 Jak tu grać?!

Postprzez Jonny » 24 lip 2017, o 22:06

Prawdopodobnie masz po prostu ustawioną za małą widoczność i to wszystko. A jak grasz na KOTH to jak dobrze pamiętam tam pod przyciskiem "`" masz playermenu i tam w ustawieniach musisz także zwiększyć widoczność.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Jonny
St Sierżant
Avatar użytkownika
St Sierżant

Posty: 270
Dołączył(a): 10 sty 2016, o 17:36
Lokalizacja: 80.151741, 32.122988

Re: Czy da się wyłączyć/ograniczyć mgłe? ARMA3 Jak tu grać?!

Postprzez Staffo » 24 lip 2017, o 22:09

W opcjach grafiki musisz sobie ustawić widocznosć.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Staffo
Major
Avatar użytkownika
Major
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1449
Dołączył(a): 2 mar 2014, o 20:50
Lokalizacja: Lublin

Re: Czy da się wyłączyć/ograniczyć mgłe? ARMA3 Jak tu grać?!

Postprzez Asargul » 24 lip 2017, o 22:23

Tak myślałem że czegoś nie włączyłem. W ustawieniach gry miałem ustawioną odległość na 4.000 m +, jednak na serwerze już nie :)
Bardzo ci dziękuje. Z nieba mi spadłeś :)
Asargul
Avatar użytkownika

Posty: 5
Dołączył(a): 14 maja 2017, o 09:35


Posty: 4 • Strona 1 z 1

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości