Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Black screen

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 5 • Strona 1 z 1

Black screen

Postprzez R4KET » 4 lip 2017, o 22:59

Mam następujący problem.

Załatwiłem sobie kartę tymczasową, jest to Radeon Sapphire HD5850 1GB (referent).

Jak gram bez modów na np. KOTH bez problemu wszystko idzie, na ładnych 30+ fps.

Po prawidłowej instalacji modów i uruchomieniu np. edytora po (różnie), 5 do 30 minut następuję jakby odłączenie obrazu, audio jest przesyłane, ale tracę kontrolę nad klawiaturą i myszką, i muszę z tego powodu zresetować sprzęt.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
R4KET
Chorąży
Avatar użytkownika
Chorąży
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1212
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 07:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Black screen

Postprzez Alduric » 4 lip 2017, o 23:00

Ekran zachowuje się jak by próbował odzyskać obraz ale mu się nie udaje?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Alduric
Szogun A3C
Avatar użytkownika
Szogun A3C
Karts DLCMarksman DLC

Posty: 4168
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 03:48

Re: Black screen

Postprzez R4KET » 4 lip 2017, o 23:21

Właśnie nie. Na początku wyrzucał informację, że częstotliwość odświeżania ekranu (nadana przez system) jest większa niż jego nominalna (oba moje ekrany pracują na 60Hz). Później przestał informować mnie o tej częstotliwości.

Możliwe, iż próbuje odzyskać obraz. Jak wywalał black screen, to na ogół gdzieś po minucie restartowałem maszynę.

Problem pojawia się jak odpalam:
- na monitorze nr.1
- na monitorze nr.2
- na obu
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
R4KET
Chorąży
Avatar użytkownika
Chorąży
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1212
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 07:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Black screen

Postprzez Alduric » 4 lip 2017, o 23:21

Zjebana grafika.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Alduric
Szogun A3C
Avatar użytkownika
Szogun A3C
Karts DLCMarksman DLC

Posty: 4168
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 03:48

Re: Black screen

Postprzez R4KET » 5 lip 2017, o 07:46

Obejrzałem GPU dokładnie. Uszkodzona jedna wtyczka zasilająca, karcie po prostu papu brakowało.

Do zamknięcia.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
R4KET
Chorąży
Avatar użytkownika
Chorąży
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1212
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 07:36
Lokalizacja: Kraków


Posty: 5 • Strona 1 z 1

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość