Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Nie można wybrać roli w lobby

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 13 • Strona 1 z 21, 2

Nie można wybrać roli w lobby

Postprzez Wikary » 6 maja 2017, o 18:48

Niezależnie od tego czy uruchamiam mody, czy łączę się z jednym z serwerów vanilla, nie mogę wejść na slot, a serwer wywala mnie bez wyjaśnienia po ok. 2 min. Problem pojawił się bez wyraźnej przyczyny. Zauważyłem go trzy dni temu. Army nie włączałem od 27.04, przed długim weekendem.

Sprawdziłem sporo wariantów:
- wyłączane firewalle i antywirusy,
- przeinstalowane mody, arma, steam,
- router zresetowany.

Jakby coś komuś przyszło do głowy poza format c:, niech da znać.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wikary
Generał dywizji
Avatar użytkownika
Generał dywizji
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1361
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 23:00
Lokalizacja: KrK

Re: Nie można wybrać roli w lobby

Postprzez R4KET » 6 maja 2017, o 19:01

O tak się dzieje?

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
R4KET
Chorąży
Avatar użytkownika
Chorąży
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1212
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 07:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Nie można wybrać roli w lobby

Postprzez KM# » 6 maja 2017, o 19:11

Wikary napisał(a):Jakby coś komuś przyszło do głowy poza format c:, niech da znać.


Spróbuj stworzyć nowy profil w grze.
KM#
Avatar użytkownika

Posty: 509
Dołączył(a): 7 lis 2013, o 20:34
Lokalizacja: Arstotzka, East Grestin

Re: Nie można wybrać roli w lobby

Postprzez Wikary » 6 maja 2017, o 19:14

Tak. Z tym że u mnie można dowolnie wiele razy wchodzić i dalej nie da się wybrać slota.

@KM
Jak robiłem reinstale wszystkiego to czyściłem do gołej ziemi. Tworzyłem też zupełnie nowy profil.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wikary
Generał dywizji
Avatar użytkownika
Generał dywizji
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1361
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 23:00
Lokalizacja: KrK

Re: Nie można wybrać roli w lobby

Postprzez Harven » 6 maja 2017, o 19:52

Niektóre aplikacje przy odinstalowaniu nie usuwają tego co mają w AppData\Local, nie wiem jak w Armie, ale może warto spróbować wyczyścić C:\Users\[nazwa]\AppData\Local\Arma 3, sprawdzić spójność plików i wtedy próbować.
Obrazek
Harven
Młodszy chorąży
Avatar użytkownika
Młodszy chorąży

Posty: 351
Dołączył(a): 12 cze 2015, o 11:28
Lokalizacja: Poznań

Re: Nie można wybrać roli w lobby

Postprzez Wikary » 6 maja 2017, o 20:02

Potwierdzam, że arma sama tego nie usuwa. Zrobiłem to ręcznie.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wikary
Generał dywizji
Avatar użytkownika
Generał dywizji
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1361
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 23:00
Lokalizacja: KrK

Re: Nie można wybrać roli w lobby

Postprzez Augustus » 6 maja 2017, o 23:17

Masz win 10? Mi ostatnia aktualizacja namieszala tyle ze wlasnie instaluje siodemke. Moze cos w tym kierunku?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Augustus
Podpułkownik
Avatar użytkownika
Podpułkownik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1342
Dołączył(a): 18 sie 2014, o 14:48
Lokalizacja: 54.0358, 19.0420

Re: Nie można wybrać roli w lobby

Postprzez Wikary » 6 maja 2017, o 23:20

Rozumiem, ale odpada.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wikary
Generał dywizji
Avatar użytkownika
Generał dywizji
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1361
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 23:00
Lokalizacja: KrK

Re: Nie można wybrać roli w lobby

Postprzez Wikary » 9 maja 2017, o 19:06

Znalazłem innych ludzi, którzy mają ten sam problem.
Na razie podejrzenie dotyczy problemów z siecią, ale nie mam za bardzo jak sprawdzić.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wikary
Generał dywizji
Avatar użytkownika
Generał dywizji
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1361
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 23:00
Lokalizacja: KrK

Re: Nie można wybrać roli w lobby

Postprzez Shock » 9 maja 2017, o 19:33

To nie Win10. U mnie wszystko działa bez problemów.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shock
Generał dywizji
Avatar użytkownika
Generał dywizji
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 2166
Dołączył(a): 18 maja 2015, o 07:09

Następna strona

Posty: 13 • Strona 1 z 21, 2

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości