Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

[Problem] Arma 3 - Błąd aplikacji

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 8 • Strona 1 z 1

[Problem] Arma 3 - Błąd aplikacji

Postprzez Kestrel » 29 mar 2017, o 16:18

Witam Panowie!
Pisze z prośbą o pomoc ludzi bardziej ogarniętych w temacie niż ja. :chlip:
Po pobraniu aktualizacja Army kilka dni temu, przy próbie jej włączenia wyskoczył błąd.
Jako, że nie miałem czasu się z nim bawić i doszukiwać rozwiązania, wywaliłem Arme z lapka.
Dziś wziąłem się za reinstall. Pobrałem ze Steama.
Odpalam testowo, rusza Launcher i po naciśnięciu przycisku "Graj" ... dalej ten sam błąd.
Dodam, że wcześniej nic nie grzebałem w plikach gry.
Test spójności plików gry na Steam pokazuje, że wszystko gra.

Obrazek

Ktoś wie, co tu zrobić.
Może coś przeoczyłem?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Kestrel
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 556
Dołączył(a): 28 lis 2014, o 19:15

Re: [Problem] Arma 3 - Błąd aplikacji

Postprzez Astus » 29 mar 2017, o 16:36

Zacznijmy od głupich pytań, odpalałeś grę z modami? W którym dokładnie momencie ten błąd wystąpił?
ObrazekObrazek
Astus
Sierżant
Avatar użytkownika
Sierżant
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 495
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 02:00

Re: [Problem] Arma 3 - Błąd aplikacji

Postprzez Kestrel » 29 mar 2017, o 16:44

Przed reinstalacją odpalałem z modami.
W tym momencie odpalam bez modów. (Stare usunięte, nowe dopiero w trakcie pobierania.)
Zawsze otwieram jako administrator.

Jak pisałem, odpala mi Armow-ski Launcher normalnie. Dopiero, gdy w nim kliknę "graj" pokazuje mi pasek wczytywania gry, uruchamiania dodatków i wczytywania opcji profilu po czym wyskakuje owy komunikat.

Do tego wywala czasem dodatkowe okienko:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Kestrel
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 556
Dołączył(a): 28 lis 2014, o 19:15

Re: [Problem] Arma 3 - Błąd aplikacji

Postprzez Astus » 29 mar 2017, o 16:53

Nawet się postarali z tym drugim oknem. I zasadniczo rozwiązania problemu powinieneś szukać tak jak zalecają, na stronach producenta.

Z mojej strony jeszcze mogę polecić wyjebanie z systemu zintegrowanej grafiki jak taką masz. Ewentualnie reinstalacje sterowników. Oraz skopiowanie profilu army i wyjebanie go tak by arma sama stworzyła nowy profil.
Więcej się chyba nie wymyśli.
Ewentualnie poszukaj informacji o naprawie system nfc /scannow czy coś.
ObrazekObrazek
Astus
Sierżant
Avatar użytkownika
Sierżant
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 495
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 02:00

Re: [Problem] Arma 3 - Błąd aplikacji

Postprzez Kestrel » 29 mar 2017, o 16:59

Dzięki Astus, będę próbował
Na stronie Bohemi jedyne do czego sie dokopałem, to informacji, że problem mogą wywoływać programy działające w tle lub mogące pośrednio wpływać na aplikacje.
Nie wydaje mi się, żebym coś instalował w przeciągu kilku tygodni, ale na wszelki zrobię porządek, usune procesy z tła i przeskanuje system. Zobaczymy.

Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, to słucham uważnie.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Kestrel
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 556
Dołączył(a): 28 lis 2014, o 19:15

Re: [Problem] Arma 3 - Błąd aplikacji

Postprzez Soar » 29 mar 2017, o 18:51

Ja miałem coś podobnego z ~2 lata temu (?). Polecam zainstalować aktualizacje Windowsa, wtedy to chyba właśnie one mi pomogły.
+ zawsze możesz usunąć pliki tymczasowe i dokumenty.
Obrazek
Soar
Szeregowy
Avatar użytkownika
Szeregowy

Posty: 420
Dołączył(a): 19 lut 2015, o 18:09
Lokalizacja: Warszawa

Re: [Problem] Arma 3 - Błąd aplikacji

Postprzez Kestrel » 29 mar 2017, o 18:54

Skan antywirusem, oczyszczenie dysku, wyczynienie profilu, reinstalacja i aktualizacja sterowników i zamkniecie procesów w tle zrobiło swoje.
Nie wiem, gdzie leżał błąd ale udało się.

Soar, może rzeczywiście aktualizacja Windows zrobiła swoje.
Temat do zamknięcia. ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Kestrel
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 556
Dołączył(a): 28 lis 2014, o 19:15

Re: [Problem] Arma 3 - Błąd aplikacji

Postprzez SzaKaL » 29 mar 2017, o 19:12

Zamykam.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
SzaKaL
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy

Posty: 1030
Dołączył(a): 1 sty 2015, o 16:31


Posty: 8 • Strona 1 z 1

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości