Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Przycinki

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 13 • Strona 1 z 21, 2

Przycinki

Postprzez Ryś » 29 gru 2016, o 12:07

Jak w tytule. Od czasu do czasu, grając w Armę zdarza mi się pewien problem, otóż po jakimś czasie kilka minut, czasem 1,5h gra powoduje co 5-10 sekund "freeze" na mniej więcej 0,5 sekundy (nie dotyczy to tylko gry, cały system idzie full retard). Nie zdarza mi się to przy innych grach, ani przy użytkowaniu kompa w inny sposób. Pomaga jedynie restart. Problem pojawia się raz na jakiś czas.
Ryś
Avatar użytkownika

Posty: 433
Dołączył(a): 25 cze 2016, o 13:35

Re: Przycinki

Postprzez DaWiD96 » 29 gru 2016, o 12:21

Za mało pamięci RAM? Podobnie miałem z GTA V.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
DaWiD96
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 1532
Dołączył(a): 10 cze 2013, o 14:09
Lokalizacja: Kępno (Wielkopolska)

Re: Przycinki

Postprzez Wodzu » 29 gru 2016, o 12:28

Niestety potwierdzam post Dawida. W moim przypadku na starym kompie tez była to wina pamięci, wzbogacona o wolna pracę grafiki.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wodzu
Generał
Avatar użytkownika
Generał
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1347
Dołączył(a): 13 kwi 2013, o 12:52
Lokalizacja: EPGI

Re: Przycinki

Postprzez SzaKaL » 29 gru 2016, o 12:36

Kiedyś miałem ten sam problem jednak dokupienie kolejnych 8gb pamięci pomogło i to znacznie. Nie wiem ile RAM'u masz teraz ale powyżej 8gb można spokojnie wyłączyć plik stronicowania, to też pomaga i zwiększa wydajność.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
SzaKaL
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy

Posty: 1030
Dołączył(a): 1 sty 2015, o 16:31

Re: Przycinki

Postprzez Kertus » 29 gru 2016, o 12:40

Na ten czas to zrób sobie defragmentację i optymalizację dysku, troszkę pomoże.
Kertus
Avatar użytkownika

Posty: 157
Dołączył(a): 28 wrz 2015, o 21:58
Lokalizacja: Prawie Bieszczady

Re: Przycinki

Postprzez Ryś » 29 gru 2016, o 13:25

8gb na ten moment. Miałem w planach ram dokupić, albo w ogóle posłać sprzęt w cholerę i przejść na gamingowego pc. Nie spodziewałem się że to ram, bo wcześniej było wszystko ok. Dzięki chłopaki, dołożę kostkę i zobaczymy.
Ryś
Avatar użytkownika

Posty: 433
Dołączył(a): 25 cze 2016, o 13:35

Re: Przycinki

Postprzez Sarlack » 29 gru 2016, o 16:04

U mnie i Skinbarka identyczny problem generował ujebany dysk.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Generał
Avatar użytkownika
Generał

Posty: 1878
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 03:06
Lokalizacja: Toruń

Re: Przycinki

Postprzez Augustus » 29 gru 2016, o 18:16

Potwierdzam tez mialem w gta scinki chociaz srednie fpsy sie trzymaly na 60. po przejsciu z 4GB na 8GB ustalo, teraz mam 16GB :P
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Augustus
Podpułkownik
Avatar użytkownika
Podpułkownik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1340
Dołączył(a): 18 sie 2014, o 14:48
Lokalizacja: 54.0358, 19.0420

Re: Przycinki

Postprzez Ryś » 29 gru 2016, o 19:19

Sarlack napisał(a):U mnie i Skinbarka identyczny problem generował ujebany dysk.


Rozwiń proszę co konkretnie.
Ryś
Avatar użytkownika

Posty: 433
Dołączył(a): 25 cze 2016, o 13:35

Re: Przycinki

Postprzez Alduric » 29 gru 2016, o 19:43

No jak masz dysk co gubi już sektory i się sypie to dane na nim mogą mieć problemy z doczytem.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Alduric
Szogun A3C
Avatar użytkownika
Szogun A3C
Karts DLCMarksman DLC

Posty: 4168
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 03:48

Następna strona

Posty: 13 • Strona 1 z 21, 2

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość