Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Problem z Texturami

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 7 • Strona 1 z 1

Problem z Texturami

Postprzez KosYnieR » 21 paź 2016, o 23:49

Witam mam problem ,podczas rozgrywki grając na texturach bardzo wysokich textury zmieniają jakość wizualną ,nie robiąc zmian w konfiguracji.Chodzi o to ,ze wchodząc na serwer textury są wyraźne a po chwili tracą swoją jakość i jestem zmuszony do wchodzenia w ustawienia zmieniania z bardzo wysokich na wysokie i znowu na bardzo wysokie ,przez chwile są ostre a potem tracą swoją jakość.



Screany jak to wygląda: http://imgur.com/a/qiOnK


Pozdrawiam Kosynier.
Obrazek
KosYnieR
St Szeregowy
Avatar użytkownika
St Szeregowy

Posty: 13
Dołączył(a): 6 mar 2016, o 15:30
Lokalizacja: Elbląg

Re: Problem z Texturami

Postprzez KosYnieR » 22 paź 2016, o 21:14

Dziś na misji zauważyłem ,że textury przestawiają się w opcjach z bardzo wysokich na wysokie schodząc na standardowe podczas grania automatycznie nie zależnie ode mnie.Na skrinach można zauważyć iż ustawień wysokich textury są wizualnie na niskich.

Screany:
http://imgur.com/a/8DY12
Obrazek
KosYnieR
St Szeregowy
Avatar użytkownika
St Szeregowy

Posty: 13
Dołączył(a): 6 mar 2016, o 15:30
Lokalizacja: Elbląg

Re: Problem z Texturami

Postprzez R4KET » 22 paź 2016, o 21:17

Brak pamięci na GPU.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
R4KET
Chorąży
Avatar użytkownika
Chorąży
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1212
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 07:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Problem z Texturami

Postprzez Krzaku » 23 paź 2016, o 10:59

Jaką masz karte graficzną i ile ma pamięci?
Krzaku
Avatar użytkownika

Posty: 162
Dołączył(a): 17 sty 2016, o 16:40

Re: Problem z Texturami

Postprzez KosYnieR » 23 paź 2016, o 18:50

AMD RADEON HD 7800 SERIES
Rozmiar pamięci karty 1024MB
Obrazek
KosYnieR
St Szeregowy
Avatar użytkownika
St Szeregowy

Posty: 13
Dołączył(a): 6 mar 2016, o 15:30
Lokalizacja: Elbląg

Re: Problem z Texturami

Postprzez Bohun » 23 paź 2016, o 19:00

Pamięć karty trochę mała. Rekomendowane wg. bohemii to 1 GB karty ale zważywszy na ilość modów, dodatkowych tekstur oraz przeciętny rozmiar misji polecałbym conajmniej 2 GB. Do Army najważniejszy jest procesor i RAM, ew. dysk SSD ale jeżeli masz problem z samymi teksturami to może pomyśl nad upgradem GPU.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Bohun
Porucznik
Avatar użytkownika
Porucznik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1528
Dołączył(a): 17 maja 2016, o 19:58
Lokalizacja: Chișinău

Re: Problem z Texturami

Postprzez KosYnieR » 6 lis 2016, o 20:45

Zauważylem ,że textury zmieniają się na niskie gdy wchodze do miast nie zależnie od ilości fpsow w grze.
Obrazek
KosYnieR
St Szeregowy
Avatar użytkownika
St Szeregowy

Posty: 13
Dołączył(a): 6 mar 2016, o 15:30
Lokalizacja: Elbląg


Posty: 7 • Strona 1 z 1

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron