Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Brak dźwięku w Armie

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 18 • Strona 2 z 21, 2

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez Sarlack » 9 sty 2017, o 08:39

Ja mam ten problem jeśli przełączę dźwięk np. na telewizor i zapomnę przestawić na słuchawki zanim Armę uruchomię. Przestawienie gdy Arma już chodzi powoduje dokładnie ten efekt. Mam dźwięk mowy ale zero dźwięków gry i musze wtedy wyłączyć Armę i odpalić jeszcze raz (o ile ustawiłem poprawne urządzenie wyjściowe już). Po prostu upewniaj się, przed uruchomieniem Army, że masz dobrze ustawione urządzenie do odtwarzania. (Dopowiem, że na TSa to nie wpływa, dźwięk jest nawet jak przełączę po jego uruchomieniu).
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Generał
Avatar użytkownika
Generał

Posty: 1876
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 03:06
Lokalizacja: Toruń

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez Borsuk » 9 sty 2017, o 09:28

Podpisuję się pod postem Sarlacka. U mnie jest identycznie. Restart Army z poprawnie wybranym urządzeniem i brak jakichkolwiek problemów.
Borsuk
Avatar użytkownika

Posty: 266
Dołączył(a): 17 lis 2016, o 22:22

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez Bohun » 9 sty 2017, o 10:27

Nie znam sie ale tak chyba to dziala w przypadku Army bo ja rowniez mam to samo. TFAR dziala ale dzwieki Army juz nie.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Bohun
Porucznik
Avatar użytkownika
Porucznik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1524
Dołączył(a): 17 maja 2016, o 19:58
Lokalizacja: Chișinău

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez Artike » 9 sty 2017, o 10:30

Tak. Dokładnie tak jest jak opisał Sarlack. Jest tak od zawsze i już. Nic z tym nie zrobisz potrzebny resort army z wybranym źródłem dźwięku. W trakcie gry zmiana tylko pozbawi nas dźwięków
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Artike
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 449
Dołączył(a): 30 cze 2014, o 13:07
Lokalizacja: Mazowieckie Serock

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez Wodzu » 9 sty 2017, o 10:34

czmych napisał(a):Cześć, mam problem. Od połowy roku nękam się z brakiem dźwięku na misjach. Problem występuje losowo. Około co drugie uruchomienie army nie ma dźwięku w grze. Muszę ponownie uruchomić grę by odzyskać dźwięk. Jest to uporczywe, szczególnie gdy
gram misje. Dodam również że dźwięk radia i mowy nigdy nie znika - z tym nie ma problemu. Posłuży ktoś radą :?:


Podczepiam się bo mam dokładnie to samo. Dźwięk znika, ale radio działa.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wodzu
Generał
Avatar użytkownika
Generał
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1347
Dołączył(a): 13 kwi 2013, o 12:52
Lokalizacja: EPGI

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez Harven » 9 sty 2017, o 10:37

https://feedback.bistudio.com/T58577
kiedyś może coś z tym zrobią, a radio wam działa, bo to idzie chyba po TS-ie przez plugin TFAR.

edit: to nie bug, tak działa Arma
Ostatnio edytowano 9 sty 2017, o 11:00 przez Harven, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Harven
Sierżant Sztabowy
Avatar użytkownika
Sierżant Sztabowy

Posty: 351
Dołączył(a): 12 cze 2015, o 11:28
Lokalizacja: Poznań

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez Sarlack » 9 sty 2017, o 10:50

Tzn ja nie twierdzę, że takie działanie to błąd, tak po prostu jest - Arma jeśli odpali się z jednym urządzeniem wyjścia to trzyma je do momentu jej zamknięcia. Nie potrafi się przestawić na inne w trakcie działania. Taka konstrukcja tego produktu (domyślam się, że działa to tak: sprawdza jakie urządzenie jest używane jako domyślne i używa stricte tego urządzenia. Podczas gdy większość aplikacji używa odniesienia urządzenie domyślne, więc jak zmienisz to pójdzie na nowe).

Wspomniałem o tym jednak, bo być może czmych nie powiązał takiej zmiany ze swoimi kłopotami.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Generał
Avatar użytkownika
Generał

Posty: 1876
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 03:06
Lokalizacja: Toruń

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez Wodzu » 9 sty 2017, o 12:25

Mnie martwi co innego. Nigdy to się nie działo. Zaczynam mieć podejrzenia, że spowodowane jest to przez OBS którym nagrywam misje. Najczęściej się dzieje to własnie kiedy mam włączone nagrywanie. Fakt mam podłączone dwie karty i aplikację przełączającą karty, ale nie wiem co może być przyczyną utraty dźwięku. Jak stracę dźwięk to już wszystko się pierdoli. TS nie chce się uruchomić zaczyna się freeze całego systemu.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wodzu
Generał
Avatar użytkownika
Generał
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1347
Dołączył(a): 13 kwi 2013, o 12:52
Lokalizacja: EPGI

Poprzednia strona

Posty: 18 • Strona 2 z 21, 2

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości