Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Brak dźwięku w Armie

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 18 • Strona 1 z 21, 2

Brak dźwięku w Armie

Postprzez czmych » 2 wrz 2016, o 19:46

Cześć, mam problem. Od połowy roku nękam się z brakiem dźwięku na misjach. Problem występuje losowo. Około co drugie uruchomienie army nie ma dźwięku w grze. Muszę ponownie uruchomić grę by odzyskać dźwięk. Jest to uporczywe, szczególnie gdy
gram misje. Dodam również że dźwięk radia i mowy nigdy nie znika - z tym nie ma problemu. Posłuży ktoś radą :?:
ObrazekObrazekObrazek
czmych
Szeregowy
Avatar użytkownika
Szeregowy

Posty: 184
Dołączył(a): 4 sie 2015, o 08:41

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez Smuk » 2 wrz 2016, o 20:03

Hmm... będę strzelał, może sterowniki dźwięku zaktualizuj? Może DirectX, czy któryś z programów obsługujący gry. Sterowniki płyty głównej?
Co się stało pół roku temu? Wirus jakiś który mógł skasować pliki systemowe mogące powodować takie problemy?
Jak jest z innymi grami?
CZy słuchając myzyki albo oglądając filmy też zdarza ci sie jakiś problem z dźwiękiem czy TYLKO w Armie?
Może po prostu przeinstaluj armę... Sorki że tak gdybam :)
Smuk
Avatar użytkownika

Posty: 335
Dołączył(a): 23 sty 2016, o 08:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez piciek » 2 wrz 2016, o 21:52

nie wiem czy masz identyczny problem co ja czasem. Czy po restarcie kompa wszystko wraca do normy?

Mój przypadek jest taki, że w symulatorze Prepar3D, jeżeli mi zminimalizuje grę i powrócę do niej, nagle mam 3-4 fpsy. Szczęście jest taka opcja pod klawiszem, gdzie mogę wyciszyć grę i fpsy wracają z powrotem, jak włączę znowu dźwięki, ponownie mam 3-4 fpsy.
Jeżeli wyłączę symulator, to nie mam nigdzie dźwięku oprócz TSa. Gdy chcę otworzyć plik mp3, Windows Media Player wypluwa mi błąd, że nie może odtworzyć pliku. Jedyny ratunek to restart kompa.
Obrazek
piciek
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy

Posty: 620
Dołączył(a): 16 wrz 2014, o 10:32
Lokalizacja: Poznań

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez KM# » 3 wrz 2016, o 09:14

Po pierwsze: specyfikacja sprzętowa by się przydała
po drugie: oprogramowanie, sterowniki i ich wersje też
po trzecie: jakiś spójny opis problemu, bo z tego co napisałeś wynika, że zanikają dźwięki tylko z ArmA3, a teamspeak i reszta hula normalnie?
Alt-tabowanie ma jakiś wpływ na problem? Dźwięk zanika lub powraca po tym?
Po zniknięciu dźwięku, czy Arma jest wyciszona w mikserze głośności?
Po zniknięciu dźwięku, czy ustawienia dźwięku w Arma3 się zmieniają?
KM#
Avatar użytkownika

Posty: 509
Dołączył(a): 7 lis 2013, o 20:34
Lokalizacja: Arstotzka, East Grestin

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez kenji » 3 wrz 2016, o 09:21

Może masz słuchawki na usb? Ja muszę swoje podpinać przed odpaleniem gry bo inaczej nie ma dźwięku, ale radio, mowa i inne z ts'a normalnie działa. Czasami takie usb może się odłączyć jak np. zahaczy się o kabel i trzeba restartować grę aby był dźwięk.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
kenji
Sierżant
Avatar użytkownika
Sierżant

Posty: 748
Dołączył(a): 27 lut 2015, o 19:07
Lokalizacja: Police

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez SzaKaL » 3 wrz 2016, o 10:57

Pierwsze pytanie: Jakiego headsetu używasz?
Drugie pytanie: Czy masz zewnętrzną kartę dźwiękową podłączoną pod USB?

Gdy odpowiesz na te 2 pytania to być może będę w stanie udzielić ci odpowiedzi. W określonych momentach sam mam podobny problem ale nauczyłem sie jak sobie z nim radzić.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
SzaKaL
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy

Posty: 1030
Dołączył(a): 1 sty 2015, o 16:31

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez FranklinC2PX » 3 wrz 2016, o 10:59

Często mam ten sam problem po włączeniu ts'a w momencie kiedy mam włączoną Arme (juz w czasie misji)
ObrazekObrazek
FranklinC2PX
St Kapral
Avatar użytkownika
St Kapral

Posty: 100
Dołączył(a): 31 sie 2014, o 15:16
Lokalizacja: TOP SECRET

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez SzaKaL » 3 wrz 2016, o 11:01

Franklin, czmych łapcie mnie na tsie to wytłumacze wam co zrobic
ObrazekObrazekObrazekObrazek
SzaKaL
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy

Posty: 1030
Dołączył(a): 1 sty 2015, o 16:31

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez czmych » 3 wrz 2016, o 19:18

Smuk, DirectX raczej nic z dźwiękiem nie ma wspólnego. Co miesiąc przepędzluje Cleanerem kompa. W innych grach nie ma tego problemu.
CZy słuchając myzyki albo oglądając filmy też zdarza ci sie jakiś problem z dźwiękiem czy TYLKO w Armie?
tylko Arma. Przeinstalowanie raczej nie wchodzi w grę.
nie wiem czy masz identyczny problem co ja czasem. Czy po restarcie kompa wszystko wraca do normy?

Mój przypadek jest taki, że w symulatorze Prepar3D, jeżeli mi zminimalizuje grę i powrócę do niej, nagle mam 3-4 fpsy. Szczęście jest taka opcja pod klawiszem, gdzie mogę wyciszyć grę i fpsy wracają z powrotem, jak włączę znowu dźwięki, ponownie mam 3-4 fpsy.
Jeżeli wyłączę symulator, to nie mam nigdzie dźwięku oprócz TSa. Gdy chcę otworzyć plik mp3, Windows Media Player wypluwa mi błąd, że nie może odtworzyć pliku. Jedyny ratunek to restart kompa.


- U mnie nie ma problemu z fps, po prostu albo uruchomię misję i jest dźwięk albo uruchomię i go nie ma. Muzyka, filmy działają poprawnie po zminimalizowaniu. Mi pomaga ponowne uruchomienie army(uporczywe podczas misji)

Po pierwsze: specyfikacja sprzętowa by się przydała
po drugie: oprogramowanie, sterowniki i ich wersje też


Windows 8.1 , Amd high Definition Audio Device, wersja 9.0.0.99.10

po trzecie: jakiś spójny opis problemu, bo z tego co napisałeś wynika, że zanikają dźwięki tylko z ArmA3, a teamspeak i reszta hula normalnie?


tak

Alt-tabowanie ma jakiś wpływ na problem? Dźwięk zanika lub powraca po tym?


Nie wiem szczerze mówiąc

Po zniknięciu dźwięku, czy Arma jest wyciszona w mikserze głośności?


nie wiem, sprawdzę

Po zniknięciu dźwięku, czy ustawienia dźwięku w Arma3 się zmieniają?


nie

Może masz słuchawki na usb? Ja muszę swoje podpinać przed odpaleniem gry bo inaczej nie ma dźwięku, ale radio, mowa i inne z ts'a normalnie działa. Czasami takie usb może się odłączyć jak np. zahaczy się o kabel i trzeba restartować grę aby był dźwięk.


Nie mam na usb

Pierwsze pytanie: Jakiego headsetu używasz?
Drugie pytanie: Czy masz zewnętrzną kartę dźwiękową podłączoną pod USB?


Tracer za 40 zł z micro, nie mam zewnętrznej karty, podpinam słuchawki przez wejścia jack

Szakal ok
ObrazekObrazekObrazek
czmych
Szeregowy
Avatar użytkownika
Szeregowy

Posty: 184
Dołączył(a): 4 sie 2015, o 08:41

Re: Brak dźwięku w Armie

Postprzez czmych » 9 sty 2017, o 07:57

Muszę przed włączeniem army mieć podłączone słuchawki i dźwięk nie zanika. Takie troche indywidualne rozwiązanie ale pomaga. Myślę że można zamykać temat
ObrazekObrazekObrazek
czmych
Szeregowy
Avatar użytkownika
Szeregowy

Posty: 184
Dołączył(a): 4 sie 2015, o 08:41

Następna strona

Posty: 18 • Strona 1 z 21, 2

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość