Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Problem z ładowaniem i fpsami.

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 5 • Strona 1 z 1

Problem z ładowaniem i fpsami.

Postprzez Rotiv1906 » 25 sie 2016, o 11:09

Witam mam taki oto problem że wczoraj zainstalowałem ponownie arme 3, gdy ją włączam to samo włączenie jej zajmuje z 5 minut , dojście na serwer 5-10 minut, jakieś pomysły czemu tak długo?
Jeszcze jedna sprawa otóż grałem ostatnio jakoś w styczniu/lutym w armę i chodziła płynnie jak dla mnie i mojego PC który nie jest najwyższych lotów, ale osiągałem tak około 30 fpsów i wszystko było cacy, a teraz mam ok. 8 fpsów

Intel(R) Core(TM)i5-2430M CPU @ 2.40GHz
GeForce GT 540M
6 GB ram

Wiem że nie najlepszy PC ale ostatnio jak grałem chodziło ładnie a teraz lipa, ciągle wyrzuca mnie z serwerów po 2 minutach od wejścia :/
Rotiv1906
Avatar użytkownika

Posty: 3
Dołączył(a): 25 sie 2016, o 09:47

Re: Problem z ładowaniem i fpsami.

Postprzez Ryś » 25 sie 2016, o 11:59

Jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem Apex'a, to tłumaczy wydłużony czas ładowania, co do spadku fpsów i stabilności serwera to niestety nie wiem. Może spróbuj uaktualnić sterowniki? Czasem to potrafi zdziałać cuda.
Ryś
Avatar użytkownika

Posty: 433
Dołączył(a): 25 cze 2016, o 13:35

Re: Problem z ładowaniem i fpsami.

Postprzez Cyngiel » 25 sie 2016, o 12:37

Wszystko zależy od serwera na jaki wchodzisz, jest to jakiś exile czy coś to może być najebane dużo wszystkiego i stąd dropy.
cep w wersji M tłumaczy wiele, i tutaj zaradzić się nie da. Sprawdź ustawienia zarządzania energią, pamiętaj żeby na czas gry w arme odpalić tryb najwyższej wydajności.

Poza tym na długie loadingi polecam klasyczny format, i SSD ;)
A ładujesz się długo przez mody które są na serwerze do którego dołączasz.
Cyngiel
Avatar użytkownika
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 212
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 17:57

Re: Problem z ładowaniem i fpsami.

Postprzez Bohun » 25 sie 2016, o 13:44

Cyngiel napisał(a):Poza tym na długie loadingi polecam klasyczny format, i SSD ;)
A ładujesz się długo przez mody które są na serwerze do którego dołączasz.


Zwłaszcza przy zapchanym dysku, braku tak jak już powiedziałeś SSD i odpalonymi procesami wszystkiego.
Zobacz też ile programów Ci chodzi. Np. Skype, Origin, Battlenet, Uplay i tego typu chłam. Wyłączenie Google Chrome na czas gry w Arme też nie zaszkodzi zwłaszcza przy jego umiejętności wpieprzania wszelkich zasobów blaszaka.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Bohun
Porucznik
Avatar użytkownika
Porucznik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1528
Dołączył(a): 17 maja 2016, o 19:58
Lokalizacja: Chișinău

Re: Problem z ładowaniem i fpsami.

Postprzez Darius88k » 25 sie 2016, o 17:28

Widzę że to laptop, więc na początku spr czy arma jest ustawiona na star z kartą Gf540M( jeśli to lenovo dv 5 to włącz kartę), czy ze zintegrowaną. Dwa: mam nadzieje że nie mówisz o 30 fps na singlu bo jeśli tak to przepadło, na serwerach stracisz średnio 10-15 klatek.Po trzecie: wyłącz synchronizację pionową jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Po czwarte: tak jak wyże, dużo zależy od modów i od serwerów do których chcesz dołączyć.
ObrazekObrazekObrazek
Darius88k
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 122
Dołączył(a): 30 lip 2013, o 18:05


Posty: 5 • Strona 1 z 1

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości