Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Problemy z fps'ami

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 17 • Strona 1 z 21, 2

Problemy z fps'ami

Postprzez Dreamm33 » 14 lip 2016, o 23:29

Mój komputer :
- MSI GTX 1070
- i7 6700K
- 16GB Ram

No i problem w tym że Arma3 według mnie i różnych testów które oglądałem powinna śmigać płynnie w 60fpsach na ustawieniach ultra-bardzo wysokie, a na najwyższych ustawieniach mam po 40fpsów i na średnich ustawieniach mam po 40fpsów. Mam tak na serwerach i na trybie dla jednego gracza. Ktoś coś może wie czego to problem ? Komputer mam od 3dni i oprócz Army3 mam zainstalowane tylko 3gry więc chyba system nie jest aż tak zawalony żeby gre mi tak muliło.
Dreamm33
Avatar użytkownika

Posty: 6
Dołączył(a): 14 lip 2016, o 23:26

Re: Problemy z fps'ami

Postprzez Phenomenalny » 15 lip 2016, o 00:03

Weź sprawdź odległość rysowania w grze, bo jak masz domyślnie ustawione na 12 km to nie dziwie się że masz tyle klatek. Ustaw sobie na 2-2,5 km i powinno być git.
Phenomenalny
Avatar użytkownika

Posty: 146
Dołączył(a): 30 paź 2013, o 18:05
Lokalizacja: Poznań

Re: Problemy z fps'ami

Postprzez Dreamm33 » 15 lip 2016, o 00:18

Mialem ustawione na 3km. Zmniejszyłem do 2km i nie ma różnicy żadnej.
Dreamm33
Avatar użytkownika

Posty: 6
Dołączył(a): 14 lip 2016, o 23:26

Re: Problemy z fps'ami

Postprzez Phenomenalny » 15 lip 2016, o 00:28

To w takim razie nie wiem w czym leży problem, sam tydzień temu kupiłem i7-6700K i 16GB DDR4 i śmiga wszystko na ultra 60-70 klatek. To jest Arma, więc nie ważne jakie ustawisz detale, low/ultra, klatek jest zawsze tyle samo, to procek jest najważniejszy.
Phenomenalny
Avatar użytkownika

Posty: 146
Dołączył(a): 30 paź 2013, o 18:05
Lokalizacja: Poznań

Re: Problemy z fps'ami

Postprzez R4KET » 15 lip 2016, o 05:51

Wincyj prundu!

Ja stawiam na throttling lub niedostateczną moc zasilacza.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
R4KET
Chorąży
Avatar użytkownika
Chorąży
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1211
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 07:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Problemy z fps'ami

Postprzez Smuk » 15 lip 2016, o 07:48

Obrazek
Smuk
Avatar użytkownika

Posty: 335
Dołączył(a): 23 sty 2016, o 08:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Problemy z fps'ami

Postprzez Alduric » 15 lip 2016, o 09:12

eee to w 100% normalne, niewydajny plik misji i tyle.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Alduric
Szogun A3C
Avatar użytkownika
Szogun A3C
Karts DLCMarksman DLC

Posty: 4161
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 03:48

Re: Problemy z fps'ami

Postprzez Astus » 15 lip 2016, o 09:15

Jeśli tyczy się to misji z singla to przy jego karcie graficznej powinien mieć 100+ fpsów bez v-synca.
Polecam ogólnie przetestować sprzęt, wygrzać kartę, sprawdzić napięcia itp.
Co do v-synca to zobacz czy masz go włączonego jeśli masz to wyłącz i zobacz jak działa bez niego.
Druga sprawa to sama karta i sterowniki, możliwe że trzeba pogrzebać w ustawieniach panelu nvidia.
ObrazekObrazek
Astus
Sierżant
Avatar użytkownika
Sierżant
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 495
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 02:00

Re: Problemy z fps'ami

Postprzez Dreamm33 » 15 lip 2016, o 10:22

Zasilacz mam taki RMx Series™ RM650x — 650 Watt 80 PLUS® Gold Certified Fully Modular PSU (EU)
A co do panelu nvidia to jestem zielony bo nie zabardzo wiem co moglbym tam zrobic
Dreamm33
Avatar użytkownika

Posty: 6
Dołączył(a): 14 lip 2016, o 23:26

Re: Problemy z fps'ami

Postprzez Alduric » 15 lip 2016, o 10:43

To było sobie konsole kupić
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Alduric
Szogun A3C
Avatar użytkownika
Szogun A3C
Karts DLCMarksman DLC

Posty: 4161
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 03:48

Następna strona

Posty: 17 • Strona 1 z 21, 2

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron