Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Program przestał działać etc.

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 12 • Strona 1 z 21, 2

Program przestał działać etc.

Postprzez Adex » 12 cze 2016, o 20:18

Generalnie sytuacja wygląda tak że kuzyn zakupił sobie wczoraj gre The Crew na uplay'a.
Proces całej instalacji itp przebiegł bez zarzutów, niestety problem pojawia się po uruchomieniu gry.
Gra się czasami potrafi normalnie odpalić ale tylko do menu głównego gry podczas wybrania opcji "nowa gra" gry wywala
i pokazuje się następujący komunikat:
Sterownik ekranu driver 337.88 przestał odpowiadac.

Obrazek
po zainstalowaniu nowej wersji sterowników , co prawda błędu ze sterownikiem nie wywala ale wywala błąd;
Program TheCrew przestał działać.

Próbowaliśmy to naprawić na kilka sposobów między innymi:
-Reinstalacja gry
-Sprawdzenie spójności plików - pozytywne.
-Zmiana ustawień graficznych na najniższe/najwyższe oraz zmiana rozdzielczości, również okno/fullscreen.
-Uruchomienie Uplay'a oraz gry jako administrator
-Zmiana zgodności na wszelkie tam dostępne.
-Usuwanie plików w folderze (moje dokumenty) The Crew- (na necie na forach ludzie pisali aby z tym spróbować)
-Wyłączenie antywirusa oraz zapory



Specyfikacja pc:
Procesor- i5 4460
Grafika: - Gtx 650 Ti 2gb
Ram - 8Gb
Adex
Avatar użytkownika

Posty: 655
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 14:07

Re: Program przestał działać etc.

Postprzez Soar » 12 cze 2016, o 20:24

Miałem to samo z moją grafiką - usuń kurz, bo ci się przegrzewa.
Obrazek
Soar
Szeregowy
Avatar użytkownika
Szeregowy

Posty: 422
Dołączył(a): 19 lut 2015, o 18:09
Lokalizacja: Warszawa

Re: Program przestał działać etc.

Postprzez Adex » 12 cze 2016, o 20:27

Soar napisał(a):Miałem to samo z moją grafiką - usuń kurz, bo ci się przegrzewa.

Powiedział że czyścił kompa niedawno także wątpię że to ma coś wspólnego xD
Adex
Avatar użytkownika

Posty: 655
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 14:07

Re: Program przestał działać etc.

Postprzez Soar » 12 cze 2016, o 20:31

Adex napisał(a):
Soar napisał(a):Miałem to samo z moją grafiką - usuń kurz, bo ci się przegrzewa.

Powiedział że czyścił kompa niedawno także wątpię że to ma coś wspólnego xD


Robi się ciepło i wzrasta temperatura otoczenia. Monitorowałbym temperaturę grafiki.
Obrazek
Soar
Szeregowy
Avatar użytkownika
Szeregowy

Posty: 422
Dołączył(a): 19 lut 2015, o 18:09
Lokalizacja: Warszawa

Re: Program przestał działać etc.

Postprzez Adex » 12 cze 2016, o 20:34

Soar napisał(a):
Adex napisał(a):
Soar napisał(a):Miałem to samo z moją grafiką - usuń kurz, bo ci się przegrzewa.

Powiedział że czyścił kompa niedawno także wątpię że to ma coś wspólnego xD


Robi się ciepło i wzrasta temperatura otoczenia. Monitorowałbym temperaturę grafiki.


No jeśli to było by faktycznie od temperatury grafiki to raczej z każdą grą by mu się tak działo
Adex
Avatar użytkownika

Posty: 655
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 14:07

Re: Program przestał działać etc.

Postprzez Cyngiel » 12 cze 2016, o 21:14

Format c:

jak nie pomoże wyjmij baterie biosu i procka.

Jak dalej będzie lipa znaczy że ubisoft dał .
Cyngiel
Avatar użytkownika
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 212
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 17:57

Re: Program przestał działać etc.

Postprzez Augustus » 12 cze 2016, o 21:16

A ja mam gtx 960 i spotykam się z podobnymi problemami jak dla mnie to nVidia ostatnio pierdoli sterowniki
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Augustus
Podpułkownik
Avatar użytkownika
Podpułkownik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1342
Dołączył(a): 18 sie 2014, o 14:48
Lokalizacja: 54.0358, 19.0420

Re: Program przestał działać etc.

Postprzez Alduric » 12 cze 2016, o 21:20

Eh te podpowiedzi wyżej są smutne.

i5 ma w sobie Intel HD Graphics 4600 i sterownik Nvidi sobie nie radzi z płynnym przełączaniem grafiki z tej integry na grafikę dedykowaną. W ustawieniach sterownika niech dla profilu gry wybierze dedykowaną grafikę ręcznie, bo na 100% ma autowybór. To prawdopodobnie pomoże, jeśli nie to czekać musi na nowe sterowniki.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Alduric
Szogun A3C
Avatar użytkownika
Szogun A3C
Karts DLCMarksman DLC

Posty: 4171
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 03:48

Re: Program przestał działać etc.

Postprzez Pchelkis » 12 cze 2016, o 21:56

Ja miałem ten sam problem nie mogłem tego naprawić a tego co pisze Alduric nie stosowałem ale nie jestem na sto procent pewien co do tego. Musiałem wysłać kartę na gwarancje i mi wymienili dopiero po czwartym razie bo zacząłem grozić im Prokuratorem. xD
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Pchelkis
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 72
Dołączył(a): 24 lis 2015, o 02:25
Lokalizacja: Szczecin

Re: Program przestał działać etc.

Postprzez piciek » 13 cze 2016, o 09:00

Też tak miałem, lecz za czasów kiedy wychodził Total War: Shogun 2. W ten czas zaktualizowałem biosa i wszystko wróciło do normy.
Obrazek
piciek
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy

Posty: 620
Dołączył(a): 16 wrz 2014, o 10:32
Lokalizacja: Poznań

Następna strona

Posty: 12 • Strona 1 z 21, 2

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość