Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

ACRE nie łączy się z TS

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 14 • Strona 1 z 21, 2

ACRE nie łączy się z TS

Postprzez Czarny » 2 wrz 2013, o 23:44

Witam!
Czy ktoś z Was natknął się może na problem braku połączenia ACRE z TeamSpeak? Postępowałem zgodnie z instrukcjami na Forum, uruchomiłem wszystko jako administrator, gdy nie działało zainstalowałem ponownie. Po połączeniu do serwera A3C wyskakuje okienko w prawym górnym roku ekranu że nie ma połączenia. Nie wiem czy to ma znaczenie ale dodam, że stacjonuje na Windows 8 (słyszałem, że to może być z tym związane). Kieruje więc pytanie (szczególnie do osób z Win8), czy może komuś udało się rozwiązać taki problem. Jakieś sugestie co można jeszcze uczynić? :|
Czarny
Avatar użytkownika

Posty: 59
Dołączył(a): 28 sie 2013, o 12:08
Lokalizacja: UK... a dokładnie NE

Re: ACRE nie łączy się z TS

Postprzez Alduric » 3 wrz 2013, o 01:06

Kilka osób miało podobny problem, wiem że wrócili do w7 i wsio działa.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Alduric
Szogun A3C
Avatar użytkownika
Szogun A3C
Karts DLCMarksman DLC

Posty: 4168
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 03:48

Re: ACRE nie łączy się z TS

Postprzez Czarny » 3 wrz 2013, o 10:33

No tak, ale powiem szczerze, że powrót do Windows 7 jest dla mnie ostatnią deską ratunku. Kupiłem kompa kilka miesięcy temu i mam już poinstalowanych wiele rzeczy i nie chciałbym tego wszystkiego tracić jeśli istnieje inne rozwiązanie. Ostatecznie mogę doinstalować Win7 jako trzeci system, bo obok Win8 mam jeszcze MacOS (na PC). Dzięki za podpowiedź.
Czarny
Avatar użytkownika

Posty: 59
Dołączył(a): 28 sie 2013, o 12:08
Lokalizacja: UK... a dokładnie NE

Re: ACRE nie łączy się z TS

Postprzez badn3wz » 3 wrz 2013, o 11:26

Czy reinstalowales arme razem z ts'em? Czy problem wystepuje na innych serwerach (np. na wlasnym)? Co ci pokazuje ts? Wrzuciles odpowiedni plugin do tsa i wlaczyles go? Czy acre jest dobrze zainstalowane i wlaczone? Jaki masz system i jakiego ts'a (32bit/64bit)?
badn3wz
Avatar użytkownika

Posty: 336
Dołączył(a): 11 maja 2013, o 18:57

Re: ACRE nie łączy się z TS

Postprzez Czarny » 3 wrz 2013, o 13:45

TSa reinstalowałem trzy razy (za pierwszym miałem wersję 32-bit). Mam Windows 8 64-bitowy i w tej chwili mam versję 3.0.11.1 64-bit (pobrana z oficjalnej strony), ale próbowałem też 3.0.10 (dzięki uprzejmości 'samsunga'). Nie sprawdzałem na innych serwerach, więc dziś to przetestuję. TS sam z siebie działa dobrze. Pluginy wrzuciłem wg instrukcji do katalogu 'plugins' i sprawdziłem, że wtyczka ACRE jest zaznaczona ptaszkiem (=uruchomiona?) na liście 'plugins'.

W tej chwili mod ACRE wydaje się działać, wszystkie foldery z modami (@CBA_A3, @ACRE, @JayArma3Lib oraz userconfig) znajdują sie w katalogu A3 i na liście 'expansions' po urochomieniu A3 są zaznaczone. Gdy uruchamiam preview z edytora misji to mogę wziąć ze skrzynki z dodatku ACRE różne odbiorniki radiowe, zoabaczyć je (Shift+Ctr+X) i przełączać pomiędzy nimi (Shift+Ctr+A). Wprawdzie wcześniej, zamim to wszystko zadziałało, dostawałem informacje, że mod JayArma3Lib nie został włączony, ale teraz to okno się nie wyświetla. Zamiast tego mam tylko inforamcje: "WARNING! ACRE is not connected to Teamspeak".

Army nie reinstalowałem bo mam ją na Steam.

:idea: Wpadło mi do głowy, że może spróbuje uruchomić TS i Steam w zgodności z Windows 7. Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuje wieczorem.
Czarny
Avatar użytkownika

Posty: 59
Dołączył(a): 28 sie 2013, o 12:08
Lokalizacja: UK... a dokładnie NE

Re: ACRE nie łączy się z TS

Postprzez DeliQuent » 3 wrz 2013, o 13:58

albo masz to co ja że od pewnej wersji army ts x86 kłócił się z windą x64 wiec musialem ts'a reinstalowac do wersji 64-bit
DeliQuent
Avatar użytkownika

Posty: 271
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 02:19
Lokalizacja: Rzeszów

Re: ACRE nie łączy się z TS

Postprzez Czarny » 3 wrz 2013, o 14:53

No tak, ale pomimo reinstalacji do 64-bit połaczenie ACRE z TS nadal nie działa :cry:
Czarny
Avatar użytkownika

Posty: 59
Dołączył(a): 28 sie 2013, o 12:08
Lokalizacja: UK... a dokładnie NE

Re: ACRE nie łączy się z TS

Postprzez Bomba » 3 wrz 2013, o 15:31

Myślę , że musisz sięgnąć po ostateczność ;d
Bomba
Avatar użytkownika

Posty: 298
Dołączył(a): 17 lip 2013, o 20:10
Lokalizacja: Kraków

Re: ACRE nie łączy się z TS

Postprzez Astus » 3 wrz 2013, o 15:42

Korzystam z Win8 i nie było żadnych problemów.

Jeśli chodzi o moje porady to:
- Odpalaj grę przez luncher.
- Luncher, TS oraz steam uruchamiaj przez "uruchom jako administrator"
- Na win x64 musisz mieć TS'a x64.
- Sprawdź wersje TS'a, niektórym po aktualizacji do najnowszej wersji, ACRE przestawał działać.
- Sprawdź wersję ACRE, oraz czy pluginy z acre są włączone w TS'ie.
ObrazekObrazek
Astus
Sierżant
Avatar użytkownika
Sierżant
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 495
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 02:00

Re: ACRE nie łączy się z TS

Postprzez badn3wz » 3 wrz 2013, o 18:02

Czarny napisał(a):Army nie reinstalowałem bo mam ją na Steam.

We wlasciwosciach gry masz opcje usun lokalne dane czy cos w tym stylu. Zrob to, wywal wszystko co zostalo w katalogu army, wywal swoj profil i wtedy sprobuj. Jak nie zadziala to sprobuj zainstalowac win8 na innej partycji i na nim arme zainstaluj. Jak wtedy nie bedzie dzialac to zainstaluj win7 zamiast nowego win8.
badn3wz
Avatar użytkownika

Posty: 336
Dołączył(a): 11 maja 2013, o 18:57

Następna strona

Posty: 14 • Strona 1 z 21, 2

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości