Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

A3CS - ace_fcs.dll problem

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 22 • Strona 2 z 31, 2, 3

Re: A3CS - ace_fcs.dll problem

Postprzez SzwedzikPL » 2 mar 2016, o 19:43

Kod: Zaznacz cały
20:32:25 [ACE] (common) ERROR: Extension ace_fcs.dll not installed.


Twój system blokuje wykonanie ace_fcs.dll lub pliku nie ma w folderze @A3CS. Nie ma innych możliwości.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
SzwedzikPL
Administrator
Avatar użytkownika
Administrator
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 808
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 17:54
Lokalizacja: Wrocław

Re: A3CS - ace_fcs.dll problem

Postprzez R4KET » 2 mar 2016, o 20:32

Miałem ten sam problem. Wyłączenie BattleEye z poziomu launchera pomogło.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
R4KET
Chorąży
Avatar użytkownika
Chorąży
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1212
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 07:36
Lokalizacja: Kraków

Re: A3CS - ace_fcs.dll problem

Postprzez Harven » 3 mar 2016, o 08:29

BattleEye nie ma w moim przypadku nic do rzeczy, problem występuje też w edytorze i najłatwiejszym sposobem na jego odtworzenie jest postawienie sobie kilku skrzynek ze sprzętem typu medykamenty, radia, itp. Co ciekawe problem pojawia się tylko czasami. Pomęczyłem wczoraj trochę to i w około 25% przypadkach Arma wariuje i jest błąd, zawsze dotyczy on jakiegoś pliku dll z a3cs-a, ale nie zawsze jest to ace_fcs.dll (w większości, ale nie zawsze). Czasami dotyczy to innego błędu.

ROZWIĄZANIE: Jedyne co działało i jest na tyle szybkie żeby to zrobić nawet na misji to restart gry, w większości przypadków załatwia sprawę, czasami bywało, że musiałem to zrobić 2 razy. Jest to mocno uciążliwe, ale nie mam pojęcia dlaczego tak randomowo się to dzieje.
Obrazek
Harven
Młodszy chorąży
Avatar użytkownika
Młodszy chorąży

Posty: 351
Dołączył(a): 12 cze 2015, o 11:28
Lokalizacja: Poznań

Re: A3CS - ace_fcs.dll problem

Postprzez Cichacz » 19 mar 2016, o 18:27

Podczas ostatniej misji miałem identyczny problem. Wyłączenie firewalla podczas ściągania i rozpakowywania A3CS powinno pomóc.
Cichacz
Avatar użytkownika
Marksman DLC

Posty: 8
Dołączył(a): 29 lut 2016, o 20:03

Re: A3CS - ace_fcs.dll problem

Postprzez Felu » 19 mar 2016, o 19:17

U mnie microsoft security essentials widział ten plik jako trojana i go kasował. Pomogło dodanie go do wyjątków, wyłączenie programu nic nie dawało plik i tak znikał.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Felu
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 160
Dołączył(a): 13 wrz 2013, o 15:35
Lokalizacja: Starachowice

Re: A3CS - ace_fcs.dll problem

Postprzez czesterw » 19 sie 2017, o 18:37

Witam
U mnie w chwili próby wejścia do gry Arma3 na Steamie wyskakuje "Extension ace_fcs.dll not instalade. To samo ace_advanted-balistic. dll .
I wywala z gry. Dotyczy to gry z modami.Mody wszystkie na zielono,czyli zgodne z serwerem.
Wczoraj wszystko było OK.Dziś przy próbie wejścia na serwer obcy,czy też przy próbie uruchomienia gry w multi na moim kompie wywala mnie wyskakuje ,że pliki j.w. z .dll nie zainstalowane. Wyłączenie Battleya nic nie daje. To samo restar gry ,czy kompa. Nie ma tego zjawiska z grami bez dodatkowych modów. Co robić? Czesław
czesterw
Avatar użytkownika

Posty: 3
Dołączył(a): 15 paź 2014, o 21:15

Re: A3CS - ace_fcs.dll problem

Postprzez Order » 19 sie 2017, o 18:45

Dzień dobry Czerstwychlebie - http://bfy.tw/DStG
Miłego dnia
Order
Avatar użytkownika

Posty: 281
Dołączył(a): 14 lis 2016, o 09:13

Re: A3CS - ace_fcs.dll problem

Postprzez Astus » 19 sie 2017, o 18:53

Order ja nie masz nic do napisania to po prostu nie pisz.

Co robić? Czesław

Usuń mody, pobierz ponownie i wrzuć do folderu z armą. Pamiętaj że ace potrzebuje CBA.
ObrazekObrazek
Astus
Sierżant
Avatar użytkownika
Sierżant
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 495
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 02:00

Re: A3CS - ace_fcs.dll problem

Postprzez czesterw » 19 sie 2017, o 19:19

ciąg dalszy tematu
Mam zainstalowany mod Advanced Combat Environment 3.10.2 Pliki te ( .dll) są w folderze, ale znajdują się niżej pod folderem "keys "oraz "optionals".Na próbę wszystkie z .dll przeniosłem do folderu addons , ale to nie pomogło.
Dalej proszę o pomoc. Czesław
Gdzieś wyczytalem,że potrzebny jest mod "Advanced Combat Environment 3.10.2.22 " ,
ale nie mogę go znaleźć.
czesterw
Avatar użytkownika

Posty: 3
Dołączył(a): 15 paź 2014, o 21:15

Re: A3CS - ace_fcs.dll problem

Postprzez Astus » 19 sie 2017, o 20:15

Ściągnij od nowa cały mod ACE3 ze strony twórców, tam też powinna być informacja tym jak go poprawnie zainstalować oraz jakich innych modów ten mod wymaga.
ObrazekObrazek
Astus
Sierżant
Avatar użytkownika
Sierżant
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 495
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 02:00

Poprzednia stronaNastępna strona

Posty: 22 • Strona 2 z 31, 2, 3

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości