Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Nowy sprzęt

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 55 • Strona 4 z 61, 2, 3, 4, 5, 6

Re: Nowy sprzęt

Postprzez Makaka » 15 lut 2016, o 22:40

Sarlack napisał(a):bo im wyższa częstotliwość taktowania pamięci tym wyższe CL niestety więc CL 13 to jest rewela przy tych kościach :D


Mea culpa, nie zwróciłem uwagi że to DDR4.

Co do proca - jeśli już teraz masz rozterkę, to od razu celuj w i7. Chyba że masz zapas samokontroli aby Ci nie było żal w przyszłości że nie dołożyłeś :)
Makaka
Avatar użytkownika

Posty: 131
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 18:22

Re: Nowy sprzęt

Postprzez Maties » 18 lut 2016, o 04:36

Odejmij RAM, aby było 8 GB(dual channel), płytę kup taką aby miała 4 sloty na RAM. Nie kupuj na razie chłodzenia do proca, bo jak nie będziesz kręcił to spokojnie na sensownych temperaturach będziesz pracował na intelowskim wiatraczku. Oraz zainwestuj w dysk SSD ~250GB. Kasowo powinieneś mniej więcej wyjść na to samo, a komp dłużej Ci wszystko na Ultra pociągnie.

Wyjaśnienie:
- RAM możesz zawsze dokupić(i pewnie to zrobisz), dlatego potrzebna Ci płyta z 4 slotami, a 8 GB na razie do gier spokojnie wystarcza i to z zapasem.
- Dodatkowy kombajn z wiatraczkami na CPU nie jest Ci praktycznie potrzebny jeśli proca nie będziesz kręcił. A tak samo jak RAM możesz sobie zawsze w przyszłości dokupić, aby zbić te parę stopni.
- Zaoszczędzone pieniądze z powyższego możesz dołożyć do procka i dysku SSD, a kiedyś z jakiejś premii dokupić sobie kombajn na CPU i ew. dodatkowy RAM

I jak już to ktoś wspomniał szukaj obudów z dobrym przepływem i cichych wiatraczków :D
Obrazek
Maties
Tomato-San
Avatar użytkownika
Tomato-San
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 410
Dołączył(a): 3 wrz 2013, o 14:59
Lokalizacja: Łódź

Re: Nowy sprzęt

Postprzez Piotro » 1 kwi 2016, o 10:15

Witam chciałbym dołączyć do grupy ale nie pozwala mi na to jeszcze sprzęt dlatego też proszę o opinie i poradę czy poniższy sprzęt:
http://www.x-kom.pl/p/268329-notebook-l ... tx960.html
1. Udźwignie A3, czy będę mógł płynnie grać w A3 na GTX960M(mobilnym)
2. Jakie FPS osiągnę
Może ktoś gra na lapku i jest w stanie podpowiedzieć co wybrać żeby grać w A3
Piotro
Avatar użytkownika

Posty: 5
Dołączył(a): 17 wrz 2015, o 10:27

Re: Nowy sprzęt

Postprzez Adex » 1 kwi 2016, o 10:21

Piotro napisał(a):Witam chciałbym dołączyć do grupy ale nie pozwala mi na to jeszcze sprzęt dlatego też proszę o opinie i poradę czy poniższy sprzęt:
http://www.x-kom.pl/p/268329-notebook-l ... tx960.html
1. Udźwignie A3, czy będę mógł płynnie grać w A3 na GTX960M(mobilnym)
2. Jakie FPS osiągnę
Może ktoś gra na lapku i jest w stanie podpowiedzieć co wybrać żeby grać w A3


1. Udźwignąć udźwignie , raczej będziesz miał płynność ale arma to arma tu nigdy nic nie jest pewne ;) ps: do A3 ważniejszy jest procek od grafiki.
2.Trudno powiedzieć ale dasz radę.
ps: chociaż i tak do gier preferuje stacjonarne puszki ^^
Adex
Avatar użytkownika

Posty: 655
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 14:07

Re: Nowy sprzęt

Postprzez Piotro » 1 kwi 2016, o 10:29

Adex napisał(a):
Piotro napisał(a):Witam chciałbym dołączyć do grupy ale nie pozwala mi na to jeszcze sprzęt dlatego też proszę o opinie i poradę czy poniższy sprzęt:
http://www.x-kom.pl/p/268329-notebook-l ... tx960.html
1. Udźwignie A3, czy będę mógł płynnie grać w A3 na GTX960M(mobilnym)
2. Jakie FPS osiągnę
Może ktoś gra na lapku i jest w stanie podpowiedzieć co wybrać żeby grać w A3


1. Udźwignąć udźwignie , raczej będziesz miał płynność ale arma to arma tu nigdy nic nie jest pewne ;) ps: do A3 ważniejszy jest procek od grafiki.
2.Trudno powiedzieć ale dasz radę.
ps: chociaż i tak do gier preferuje stacjonarne puszki ^^


Ja też stacjonarki wolę ale niestety musze laptopa bo ma służyć głównie do pracy(programming) a wolnym czasie Arma bo strasznię za nią tęsknie :).

Czyli defakto da radę i będę mógł sobie spokojnie, płynnie grać bez ogromnego spadku FPS przy lataniu śmigłem? :).
Więc zamawiam i składam podanie jak dostanę sprzęt. Zobaczymy co z tego będzie.
Piotro
Avatar użytkownika

Posty: 5
Dołączył(a): 17 wrz 2015, o 10:27

Re: Nowy sprzęt

Postprzez Calis » 1 kwi 2016, o 11:31

Piotro napisał(a):(...) przy lataniu śmigłem? (...)


Mamy już krzyczeć "mayday"? :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Calis
Sierżant
Avatar użytkownika
Sierżant

Posty: 757
Dołączył(a): 2 wrz 2013, o 20:39
Lokalizacja: Gdynia

Re: Nowy sprzęt

Postprzez bartex » 1 kwi 2016, o 12:07

Ja u siebie na i7-4710hq, 8 gb RAM i 970m podczas misji nie mam problemów z płynnością rozgrywki, przy czym ustawienia graficzne mam dosyć wysokie. Co do FPS to nie sprawdzałem, ale tak jak mówię - żadnych problemów nie uświadczyłem, jeśli chodzi o wydajność.
Ty masz trochę lepszy procesor i trochę więcej RAM i gwarantuję ci, że będzie OK.
bartex
Avatar użytkownika

Posty: 30
Dołączył(a): 5 cze 2015, o 16:30

Re: Nowy sprzęt

Postprzez Piotro » 1 kwi 2016, o 14:52

bartex napisał(a):Ja u siebie na i7-4710hq, 8 gb RAM i 970m podczas misji nie mam problemów z płynnością rozgrywki, przy czym ustawienia graficzne mam dosyć wysokie. Co do FPS to nie sprawdzałem, ale tak jak mówię - żadnych problemów nie uświadczyłem, jeśli chodzi o wydajność.
Ty masz trochę lepszy procesor i trochę więcej RAM i gwarantuję ci, że będzie OK.


Ok dzięki wielkie za poświęcony czas.
Pozdrawiam.
Piotro
Avatar użytkownika

Posty: 5
Dołączył(a): 17 wrz 2015, o 10:27

Re: Nowy sprzęt

Postprzez Augustus » 4 kwi 2016, o 13:27

ja mam i5 4690k gtx 960 Xforce -2 16gb ramu (8gb wystarczy), jak Arma na tym chodzi to mozesz obejrzec filmy na naszym kanale na YT
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Augustus
Podpułkownik
Avatar użytkownika
Podpułkownik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1342
Dołączył(a): 18 sie 2014, o 14:48
Lokalizacja: 54.0358, 19.0420

Re: Nowy sprzęt

Postprzez kioto2 » 6 wrz 2016, o 18:18

Syn chce zmienić sprzęt, przeznaczył na to 3 tys. Komp głównie do grania ale nie gra w Armę więc o tyle prościej. :)

Zerknijcie proszę czy to co wybrał jest w miarę sensowne, czy też możecie doradzić jakąś lepszą konfigurację.

Płyta główna MSI B150M PRO-VDH, B150, DDR4, SATA3, USB 3.1, mATX (B150M PRO-VDH)
Pamięć Corsair Vengeance LPX DDR4, 8GB(2x4GB), 3000MHz, CL15, Black (CMK8GX4M2B3000C15)
Procesor Intel Core i5-6400, 2.7GHz, 6MB, BOX (BX80662I56400)
Karta graficzna Sapphire AMD Radeon R9 380 NITRO OC 4GB GDDR5 (256 bit) HDMI, DP, DVI, BOX (11242-13-20G)
Obudowa Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0
Zasilacz Antec VP 500 - 500W
Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5\'\', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX)
Dysk SSD ADATA Premier Pro SP550 120GB SATA3 (ASP550SS3-120GM-C)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
kioto2
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 328
Dołączył(a): 7 cze 2015, o 15:18
Lokalizacja: Legnica

Poprzednia stronaNastępna strona

Posty: 55 • Strona 4 z 61, 2, 3, 4, 5, 6

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości