Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Problem z nagłym spadkiem FPS

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 15 • Strona 2 z 21, 2

Re: Problem z nagłym spadkiem FPS

Postprzez hofo » 8 cze 2017, o 16:21

Laptop ASUS
Intel Core i5-4210M CPU @ 2.60GHz 2.60GHz
Grafika GeForce 930M 2GB
Windows 7 Home Premium, 8RAM, 64bit

Nie grałem jeszcze żadnej gry na waszym serwerze, ale przy BattleRoyale, KOTH czy singiel kampanii nie mam żadnych spadków FPS'ów. Nie wiem czy ma znaczenie moda w grze, aż tak się nie znam więc według mnie nie powinno być źle.
Jeżeli jednak mod ma znaczenie może być to wina sprzętowa.

Na chwilę obecną grzebałem w ustawieniach i jeżeli w tym wątku temat był rozwiązany to powinno być ok.
hofo
Avatar użytkownika

Posty: 16
Dołączył(a): 30 maja 2017, o 08:35
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Problem z nagłym spadkiem FPS

Postprzez Augustus » 8 cze 2017, o 20:21

Arma strasznie żre procesor, osobiście mam i5-4690k -> 4.2 Ghz GTX 960 16gb ram i jak mam 30fps to jest mega szczęśliwy wiec sobie porównaj...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Augustus
Podpułkownik
Avatar użytkownika
Podpułkownik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1342
Dołączył(a): 18 sie 2014, o 14:48
Lokalizacja: 54.0358, 19.0420

Re: Problem z nagłym spadkiem FPS

Postprzez hofo » 8 cze 2017, o 21:06

Zdaję sobie z tego sprawę i jestem świadomy. Poczekam, aż się zwolni serwer i sprawdzę czy tnie dalej.
hofo
Avatar użytkownika

Posty: 16
Dołączył(a): 30 maja 2017, o 08:35
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Problem z nagłym spadkiem FPS

Postprzez SzaKaL » 8 cze 2017, o 22:15

To ci nic nie da. Misja na której jesteś sam a taka na której jest 40 innych graczy robi diametralną różnice jeśli chodzi o fps'y. Dodaj do tego jeszcze wszystkie triggery, które zespawnują AI i dodatkowo obciążą sprzęt.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
SzaKaL
Plutonowy
Avatar użytkownika
Plutonowy

Posty: 1030
Dołączył(a): 1 sty 2015, o 16:31

Re: Problem z nagłym spadkiem FPS

Postprzez hofo » 8 cze 2017, o 22:32

No sprawdzimy, wyjdzie w boju.
Po zmianie ustawień jak w wątku wyżej naprawiło poprzedni błąd z cięciem systemu i w grze "Zielony Bastion" miałem między 40, a 55 fpsów.
hofo
Avatar użytkownika

Posty: 16
Dołączył(a): 30 maja 2017, o 08:35
Lokalizacja: Olsztyn

Poprzednia strona

Posty: 15 • Strona 2 z 21, 2

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość