Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Arma 3 - Zawieszanie się, Crash, Bluescreen.

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 3 • Strona 1 z 1

Arma 3 - Zawieszanie się, Crash, Bluescreen.

Postprzez HusariuS » 30 gru 2018, o 21:07

Od pewnego czasu mam problem z Armą, zarówno bez modów, jak i z modami.

Wbijam na serwer (dotyczy to serwera A3C jak i innych), wybieram slota i wciskam OK lub czekam na gotowość Admina, po pobraniu pliku misji, zaczyna ładować mi się mapa i tu występuje problem.
Podczas wczytywania mapy, pasek ładowania zatrzymuje się w około 60-70% (czasami w około 10-20%) i w tym samym momencie zasoby przeznaczone na Arme spadają a sama Arma ma "Brak odpowiedzi", i tu występuję mój problem w różnych wersjach:
1.Arma cały czas będzie miała "Brak Odpowiedzi" nie ważne ile będę czekał,
2.Arma się wyłączy,
3.Arma się wyłączy z jakimś błędem DX11 (mam DX12 + ta wersja występuje najrzadziej)
4.Bluescreen "video tdr failure nvlddmkm.sys" (rzadziej),
Nie mam zielonego pojęcia czym jest to spowodowane, osobiście podejrzewam RAM który w moim przypadku to tylko jedna kość 8GB 2400MHz.

Wymienione problemy nie występują natomiast w edytorze i misjach dla jednego gracza.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
HusariuS
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 423
Dołączył(a): 15 sie 2017, o 20:47
Lokalizacja: Fordon

Re: Arma 3 - Zawieszanie się, Crash, Bluescreen.

Postprzez Manning » 31 gru 2018, o 17:57

Ja polecam kompletny reinstall sterownikow do karty graficznej. 8gb ramu to tak se, ale ja osobiscie nigdy nie widzialem army przejmujacej wiecej niz 6-7 gb w 64 bitach. Generalnie reinstall sterownikow nvidii. Uzyj jakiegos programu do calkowitego usuwania, nie jestem pewien czy naprawienie instalacji by zadzialalo. I pytanie, czy rozmiar misji ma znaczenie?
ObrazekObrazekObrazek
Manning
Generał dywizji
Avatar użytkownika
Generał dywizji

Posty: 224
Dołączył(a): 11 cze 2016, o 18:27
Lokalizacja: Denver, Colorado

Re: Arma 3 - Zawieszanie się, Crash, Bluescreen.

Postprzez HusariuS » 31 gru 2018, o 19:36

Nie pomogło, już wcześniej grzebałem przy sterownikach Nvidii usuwając i instalując je ponownie ale niestety nie pomogło tak samo jak w tym przypadku.

Jeśli to nie wina RAMu to obstawiam sterowniki graficzne Windowsa taki jak wymieniony powyżej "nvlddmkm.sys".
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
HusariuS
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 423
Dołączył(a): 15 sie 2017, o 20:47
Lokalizacja: Fordon


Posty: 3 • Strona 1 z 1

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości