Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Problem z TFAR

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 9 • Strona 1 z 1

Problem z TFAR

Postprzez bastq » 10 gru 2018, o 22:00

Witam,
dzisiaj na szkoleniu podstawowym wyszedł problem z działaniem radia na mojej armie.

Problem jest następujący. Jestem już w grze na serwerze, a na TSie pokazuje mi "Connected to game: no". Czyli TFAR w ogóle nie łączy się z pluginem. I na początku myśleliśmy, że to plugin jest problemem. Ale plugin najpewniej jest w porządku, bo przeinstalowaliśmy na masę sposobów nawet z czyszczeniem rejestru Team Speaka i wszystko wydaje się poprawne.

Problem jest na pewno po stronie moda/modów, bo ewidentnie TFAR nie działa poprawnie.
W grze mogę nacisnąć "ctrl+p" i ustawiać częstotliwości, bawić się samym radyjkiem itd, ale po naciśnięciu caps locka w prawym dolnym rogu to okienko "nadawanie.." pojawia mi się na ułamek sekundy, nawet jeśli caps locka trzymam cały czas. I gdy puszczam, to znów mignie na sekundkę informacja "wysłano.." i znika. Nawet gdy nacisnę ctrl+p i chcę ustawiać głośność, to w tym okienku na dole po prawo informacja o zmianie głośności również pojawia się dosłownie na ułamek sekundy, że nawet nie idzie odczytać wartości.
No i generalnie nawet na wyłączonym team speaku jest to samo - a powinno przecież podawać informacje, że nie jest połączone z TSem.
Ewidentnie TFAR nie działa poprawnie i wina leży po jego stronie.
Co zrobić?
Usunąłem i wgrałem mody od nowa. Odpalam wszystko jako admin. Próbowałem w trybie 32bitowym. Aktualnie przeinstalowywuje Armę, może to coś pomoże.
Jeśli coś to informacja da, to launcher a3c nie odpala gry. W sensie włączam go, mogę wybrać mody, pokazuje mi, że są aktualne, ale gdy klikam "graj" to wyskakuje, że program przestał działać. Armę muszę odpalać przez oryginalnego launchera.

Ktoś coś może pomóc?
bastq
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 5 gru 2018, o 11:45

Re: Problem z TFAR

Postprzez Astetyk » 11 gru 2018, o 02:19

Idąc od rzeczy najbanalniejszych, czy masz właściwą wersję TS'a?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Astetyk
St Sierżant
Avatar użytkownika
St Sierżant

Posty: 370
Dołączył(a): 18 gru 2016, o 15:24

Re: Problem z TFAR

Postprzez Kuroneko » 11 gru 2018, o 03:47

wejdź w zakładkę tools, potem options i addons i zobacz czy tfar tam w ogóle jest, jak instalowałeś go wrzucając do folderu to teraz kliknij ten plik dwa razy i jak nie jest dodany to powinien się dodać
Kuroneko
Avatar użytkownika

Posty: 64
Dołączył(a): 15 wrz 2018, o 22:46

Re: Problem z TFAR

Postprzez bastq » 11 gru 2018, o 11:13

@astetyk,
tak, TS ściągany i reinstalowany kilkukrotnie - wersja z naszej strony.
@Kuroneko,
tak, TFAR, CBA i A3C jest widoczny w głównym launcherze w modach, na głównym ekranie po odpaleniu gry (informacja o tym, że są aktualne) oraz widzę w ustawieniach addonów TFARa i CBA. Mogę również zmieniać ich bindy, więc pod tym kątem wygląda jakby było wszystko ok..
Bo mówisz o ustawieniach addonów już w samej grze, zgadza się?
bastq
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 5 gru 2018, o 11:45

Re: Problem z TFAR

Postprzez Radrix » 11 gru 2018, o 12:34

Myślę, że mu chodziło o addony w tsie.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Radrix
Kapitan
Avatar użytkownika
Kapitan
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 2005
Dołączył(a): 15 gru 2014, o 12:53
Lokalizacja: Stargard

Re: Problem z TFAR

Postprzez bastq » 11 gru 2018, o 12:38

@Radrix,
aha, to jeśli o plugin w TSie to też jest na liście wtyczek. Teoretycznie działa poprawnie, bo po naciśnięciu kogokolwiek widzę cały panel TFARa z informacjami czy jest w grze itd. i inni na mnie też widzą.

Problem leży prawie na pewno w samym modzie w grze i TS raczej nie ma z tym związku.

Edit
Przeinstalowałem Armę z wyczyszczeniem wszystkiego po niej za pomocą programu RevoUninstaller (podobno usuwa wszelkie ślady).
Mody wrzucone nowo ściągnięte. Nadal to samo.

W sumie na ten moment zostało mi przeinstalowanie systemu.
bastq
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 5 gru 2018, o 11:45

Re: Problem z TFAR

Postprzez bastq » 18 gru 2018, o 15:42

W porządku, skoro nie ma żadnych pomysłów, to zostaje mi format systemu i postawienie gry i wszystkiego od nowa.
Gdy to zrobię to dam tutaj znać czy to coś dało.

Mam tylko pytanie.
Jeśli przeinstaluję Windowsa, ściągnę steama, zaloguję się i pobiorę grę (bo będę mógł ją na swoim koncie normalnie pobrać, zgadza się?), to wszystkie rejestry na nowym windowsie będą o tej grze całkowicie nowe? Steam nie wrzuca automatycznie jakiś starych plików?
Pytam, żeby się nie okazało, że cały format zrobię na marne, bo steam ściąga zawsze grę z jakimiś ukrytymi rejestrami czy coś..
bastq
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 5 gru 2018, o 11:45

Re: Problem z TFAR

Postprzez Cougar » 18 gru 2018, o 18:03

Steam tylko postępy w grze, tj. ich zapisy przetrzymuje w chmurze. Ustawienia klawiszy itd są przechowywane tylko na Twoim komputerze, więc po formacie na nowo będziesz musiał ustawiać.
Tak myślałem trochę nad tym. Czy próbowałeś odinstalować grę, usunąć wszystkie wpisy po niej i zainstalować ją w innym katalogu? Dla bezpieczeństwa sam mod bym raz jeszcze rozpakował i wgrał, ale pamiętaj, najpierw wgraj mody, uruchom normalnie grę, a potem spróbuj przez launchera odpalić jako administrator (lepiej wcześniej we właściwościach ustawić odpalanie jako administrator). Miałem z nim problem po reinstalacji moda (nie widziałem skrzynek). Samego launchera też raz jeszcze rozpakuj (oczywiście jak jeszcze masz wersje pobrane z repa).
Nie pisałeś jeszcze jaki masz system i jaki antywirus działa w tle. Niektóre antywirusy potrafią trochę namieszać niestety.
Cougar
Avatar użytkownika

Posty: 22
Dołączył(a): 7 gru 2018, o 20:27
Lokalizacja: Sopot

Re: Problem z TFAR

Postprzez bastq » 21 gru 2018, o 23:45

Windowsa miał(em) 7, 64 bitowy. Avast w tle, ale odpalałem też bez niego. Więc to nie on.

Przeinstalowałem system na czysto i w pełni zaktualizowałem Windowsa. W tym Direct'a (ręcznie ze strony microsoftu).
Zainstalowałem steama, Arme i TSa na innym dysku niż wcześniej.
Wszystko działa jak powinno. Przetestowane na dzisiejszym szkoleniu z Szakalem.

Temat do zamknięcia. Dzięki za zainteresowanie.
bastq
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 5 gru 2018, o 11:45


Posty: 9 • Strona 1 z 1

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości