Czy warto inwestować w Armę? - sprzęt

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 6 • Strona 1 z 1

Czy warto inwestować w Armę? - sprzęt

Postprzez konrad95 » 6 maja 2018, o 19:55

Dobry Wieczór. Czy warto zawracać sobie głowę kupnem Army 3 przy takim sprzęcie?

Intel Core i5-7400 CPU @ 3,0 GHz
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
CRUCIAL 8 GB DDR4 1200 MHz
SSD: ADATA SU800 128 GB
HDD: ST1000DM010
System Windows 10
konrad95
Avatar użytkownika

Posty: 3
Dołączył(a): 6 maja 2018, o 19:43

Re: Czy warto inwestować w Armę? - sprzęt

Postprzez Wodzu » 6 maja 2018, o 19:57

Nie powinno być problemów, choć Arma pewnie nie obraziłaby się gdybyś miał jeszcze 8 gb wiecej ramu.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wodzu
Generał brygady
Avatar użytkownika
Generał brygady
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1289
Dołączył(a): 13 kwi 2013, o 12:52
Lokalizacja: EPGI

Re: Czy warto inwestować w Armę? - sprzęt

Postprzez konrad95 » 6 maja 2018, o 20:03

W niedalekiej przyszłości na pewno dokupię :)
konrad95
Avatar użytkownika

Posty: 3
Dołączył(a): 6 maja 2018, o 19:43

Re: Czy warto inwestować w Armę? - sprzęt

Postprzez Harven » 6 maja 2018, o 20:05

Na luzie styknie
Obrazek
Harven
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 271
Dołączył(a): 12 cze 2015, o 11:28
Lokalizacja: Poznań

Re: Czy warto inwestować w Armę? - sprzęt

Postprzez konrad95 » 6 maja 2018, o 21:42

Grając w multi (tryb King of the Hill) na minimalnych wymaganiach mam 35-40 fpsów na przedmieściach. Nie wiem, czy to kwestia sprzętowa, jakichś bardziej zaawansowanych ustawień gry? Czy po prostu A3 ma taką optymalizację?
konrad95
Avatar użytkownika

Posty: 3
Dołączył(a): 6 maja 2018, o 19:43

Re: Czy warto inwestować w Armę? - sprzęt

Postprzez Wodzu » 6 maja 2018, o 21:51

Jaki masz problem? Podnieś detale do średnich, spokojnie możesz to zrobić, nie powinno być spadku klatek. Gdzieś u nas na forum jest poradnik napisany z tego co pamiętam przez Aldurica, który pokazuje jak zoptymalizować Armę i ustawić możliwie najlepsze ustawienia przy najmniejszym obciążeniu sprzętu. W grupie gramy misje max 60 osób. Ludzie z gorszymi parametrami od Ciebie mają na średnich akceptowalną ilość klatek. Poza tym, wszystko zależy od złożoności misji i jej zoptymalizowania przez MM.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wodzu
Generał brygady
Avatar użytkownika
Generał brygady
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1289
Dołączył(a): 13 kwi 2013, o 12:52
Lokalizacja: EPGI


Posty: 6 • Strona 1 z 1

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość