Do zjazdu pozostało
Zjazd trwa :D

Brak możliwości wejścia na stronę.

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 15 • Strona 2 z 21, 2

Re: Brak możliwości wejścia na stronę.

Postprzez Amazur » 8 cze 2017, o 20:14

Radiówka. Trzy domy dalej jest kabel od Orange położony. Ale oczywiście nie podciągną bo nie. Mój ISP to I.N.K SUSI :juz_nie_jestes_sierzantem:
Obrazek
Amazur
Szeregowy
Avatar użytkownika
Szeregowy

Posty: 17
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 23:04

Re: Brak możliwości wejścia na stronę.

Postprzez Wodzu » 8 cze 2017, o 20:35

Astus, jakiś Ty wulgarny :ugeek:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wodzu
Porucznik
Avatar użytkownika
Porucznik
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 882
Dołączył(a): 13 kwi 2013, o 13:52
Lokalizacja: EPGI

Re: Brak możliwości wejścia na stronę.

Postprzez Wadera » 9 cze 2017, o 00:29

Routing "z lokalnego na lokalny" jest całkowicie normalny (szczególnie dla radiówek). Niemniej tracert wyraźnie pokazuje, że ruch jest wycięty przez ISP.
Obrazek
Wadera
St Szeregowy
Avatar użytkownika
St Szeregowy

Posty: 61
Dołączył(a): 27 gru 2016, o 01:37

Re: Brak możliwości wejścia na stronę.

Postprzez Astus » 9 cze 2017, o 01:39

Ta, routing przy takich sieciach może być "normalny".(Przesadzam, ale zdecydowanie nie jestem zwolennikiem tego typu sieci). Dlatego byłem ciekaw co to za sieć jest. Problemem przy takich sieciach może być choćby NAT czy właśnie dziwne cuda robione przez ISP wewnątrz ich sieci. Dodatkowo przy radiówce dochodzą potencjalne packet lossy.
Kończąc offtop.

Amazur prawdopodobnie padłeś ofiarą konfiguracji firewalla u twojego ISP. Przy takiej konfiguracji sieciowej możesz mieć problemy z graniem na naszym serwerze(nie mówię że koniecznie będziesz miał). Oraz musisz uważać przy pobieraniu modów na błędy w paczkach, najlepiej zawsze sprawdzaj przed wypakowaniem(programy którymi to rozpakowujesz mają taką funkcje) czy się dobrze pobrały.
ObrazekObrazek
Astus
Sierżant
Avatar użytkownika
Sierżant
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 454
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 03:00

Re: Brak możliwości wejścia na stronę.

Postprzez Sarlack » 9 cze 2017, o 13:05

Hej czułem że to nie jest żaden porządny ISP tylko lokalny shit gdzie admin sobie wymyśli co chce
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Major
Avatar użytkownika
Major

Posty: 1215
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 04:06
Lokalizacja: Toruń

Poprzednia strona

Posty: 15 • Strona 2 z 21, 2

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość